Başkan Koştu: 'Deprem üzerinden siyaset yapılmaz!'

Bergama'nın AK Partili Belediye Başkanı Hakan Koştu, Bakırçay Bölge gazetesine özel açıklamalarda bulundu. Bakırçay Genel Yayın Yönetmeni Rıdvan Karapehlivan'ın sorularını yanıtlayan Başkan Hakan Koştu, ilçe gündemini değerlendirdi. Belediye binasının taşınması konusundaki eleştirilere değinen Koştu, eleştirilerin haksız olduğunu ve konunun bağlamından koparılmaya çalışıldığını savundu. Belediye binasının taşınması konusuna açıklık getiren Koştu "Deprem üzerinden siyaset yapılmaz!" diyerek, muhalefetin tutumunu eleştirdi.

Başkan Koştu: 'Deprem üzerinden siyaset yapılmaz!'
17 Şubat 2021 - 22:54
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu yeni taşındıkları belediye binası ve eski bina hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yer Bilimcilerin "Deprem değil bina öldürür" sözüne işaret eden Başkan Hakan Koştu, “Bizim belediye binasını boşaltırken ne kadar haklı olduğumuz daha İzmir Karaburun da yeni olan 2 depremle ortaya çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının raporu doğrultusunda belediyeyi tedbir amaçlı buraya taşımamız doğruydu. Bu tedbir ile hem belediye çalışanlarımızın hem de vatandaşlarımızın can güvenliği sağlanmış oldu.  Ben muhalefetin bu konudaki tutumunu tırnak içinde provokatif buluyorum. Deprem üzerinden siyaset yapılmaz. Burada kusurlu, ağır hasarlı bir binada kamu hizmeti vermek doğru bir şey değil” dedi.  



Geçtiğimiz günlerde meydana gelen kuvvetli sağanak yağışlara ve sonuçlarına değinen Başkan Koştu şunları söyledi: "2 Şubat akşamı İzmir'de çok şiddetli yağan yağmur konusunda ilgili kurumlar ile birlikte belediye ekiplerimiz tüm önlemlerini almıştı.  Yol kapanması, heyelan ve su taşkınlara karşı ekiplerimiz teyakkuz halinde tüm ihbarları değerlendirdi.  Bu sel taşkını bizim selinos deresi ıslah projesinde ne kadar haklı olduğumuzu gösterdi. Burası yıllar boyunca şiddetli yağışlarda hep taştı, su taşkınlarına neden oldu. Yıkıntı ve göçüntülere neden oldu. Bu ıslah projesi ile hem tamir, restorasyon, hem de suyun sağlıklı bir şekilde taşmadan Bakırçay’a akışı sağlanacak. Orada bulunan 5 -6 mahalle ile kent merkezi sel taşkınlarına maruz kalmayacak."   

Belediye Başkanı Hakan Koştu, Bergama'daki muhalefetin belediye binasının taşınmasına yönelik eleştirilerine şöyle yanıt verdi: "Belediye binasını şubat ayı itibariyle Hasta Konuk Evi'ne taşıdık. Burada vatandaşlarımızın eksiksiz ve rahat bir hizmet alması içine gereken neyse yapıyoruz.  Bize elbette bazı kısıtlamalar getirdi burası; ticari alan ve mesken konumunda odalardan oluşan bir yer, ama Bergama'da en uygun yer de burasıydı. Tabii burası bir belediye binası için tasarlanmış bir yer değil. Biz burada en iyi şekilde kamu hizmetini vermeye çalışacağız. Elbette burada geçici olarak hizmet verilecek, ama ben bu sürenin 2 yılı bulacağını düşünüyorum. Yeni belediye binası yerini bulmak ve inşa etmek zaman alacaktır.  Bizim belediye binasını boşaltırken ne kadar haklı olduğumuz daha İzmir Karaburun'da yeni olan 2 depremle ortaya çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının raporu doğrultusunda belediyeyi tedbir amaçlı buraya taşımamız doğruydu. Bu tedbir ile hem belediye çalışanlarımızın hem de vatandaşlarımızın can güvenliği sağlanmış oldu.  
Ben muhalefetin bu konudaki tutumunu tırnak içinde provokatif buluyorum. Deprem üzerinden siyaset yapılmaz. Burada kusurlu ve ağır hasarlı bir binada kamu hizmeti vermek doğru bir şey değil.  Esnafın ve vatandaşların zayıf noktalarına dokunmak hiç doğru değil.  Bizim için insanlarımızın can güvenliği içinde tehlikesiz biçimde kamu hizmeti almasıdır.  
Burada esas olan birinci derecede sorumluluk Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ikinci derecede sorumlu olan da belediye olarak biziz; orada bizim de bir binamız var sonuçta ileride buraya yeni bir bina yapılacaksa yaparız. Ancak bu işin muhalefetçe provoke edilmeye çalışılması çok yanlış bir durum." / Bakırçay Bölge Gazetesi 
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet...
"Türk Dışişleri açısından yılın belki de en sorunlu günü 24 Nisan..."
“Türk Dışişleri açısından yılın belki de en sorunlu günü...