Başkan Ergün, Manisa'nın İlk İçme Suyu Barajını Anlattı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, geçtiğimiz günlerde protokolü için DSİ İzmir 2. Bölge Müdürü Sadettin Ceylan ile bir araya geldiklerini belirterek Meclis üyelerini bilgilendirdi.

Başkan Ergün, Manisa'nın İlk İçme Suyu Barajını Anlattı
19 Eylül 2023 - 23:52

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Akhisar ilçesinde inşaat çalışmalarının sona yaklaştığı Gürdük Barajıyla ilgili Meclis toplantısında bilgilendirmede bulundu.

Akhisar’ın en az 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan barajla ilgili DSİ İzmir 2. Bölge Müdürü Sadettin Ceylan ile protokol imzaladıklarını belirten Başkan Ergün, Gürdük Barajı’nın hayırlı olmasını diledi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, geçtiğimiz günlerde protokolü için DSİ İzmir 2. Bölge Müdürü Sadettin Ceylan ile bir araya geldiklerini belirterek Meclis üyelerini bilgilendirdi.


Başkan Ergün yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz hafta MASKİ Genel Müdürlüğümüzde, Akhisar ilçemize inşa edilen Gürdük Barajı’ndan ilçemize içme suyu sağlanmasını içeren protokolümüzü DSİ İzmir 2. Bölge Müdürü Sayın Sadettin Ceylan ile imza altına aldık. Gürdük Barajı, Akhisar ilçemizin içme suyu, sulama ve taşkın koruma olarak uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak. Barajın inşaatında artık sona gelindi. Son rötuşları yapılıyor. İsale hatları ve arıtma tesisi yapıldıktan sonra ilçemizin neredeyse tamamına yakınına içme suyunu bu barajdan sağlayacağız. Şu an içme suyu verdiğimiz Seyitahmet’te bulunan sondajlarımız da ilçemizin yedek su kaynakları olacak. İmzaladığımız protokolle inşallah Akhisar’ımızın en az 50 yılını garanti altına almış oluyoruz. Manisa’mızın ilk içme suyu barajı vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.
 

“Gürdük Barajı, Akhisar için Manisa için çok önemli bir yatırım”

Başkan Ergün açıklamalarının devamında, “Biliyorsunuz Manisa il genelinde MASKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde 2.215’in üzerinde sondajla içme suyumuzu temin ediyoruz. 1,5 milyonluk nüfusumuza suyu yeraltından verdiğimiz için her sene 100’ün üzerinde yeni sondaj kuyusu açmak zorunda kalıyoruz. Bu da yüksek enerji maliyetlerine neden oluyor” Gürdük Barajı, Akhisar için Manisa için çok önemli bir yatırım” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
 Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024'te Felsefe ve Modern Bilimi Ele Aldı
Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te Felsefe ve Modern Bilimi...