BASİFED Güçbirliği buluşmalarını sürdürüyor

Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) federasyonlar arası işbirliği kapsamında üçüncü buluşmasını Zafer Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ZAFEDSİFED) ile Kütahya’da gerçekleştirdi.

BASİFED Güçbirliği buluşmalarını sürdürüyor
17 Aralık 2023 - 21:21

BASİFED-ZAFERSİFED Kütahya’da buluştu

Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) federasyonlar arası işbirliği kapsamında üçüncü buluşmasını Zafer Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ZAFEDSİFED) ile Kütahya’da gerçekleştirdi. Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak çevresinde örgütlü iş dünyası derneklerinin çatı örgütü olan ZAFERSİFED ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda ortak projeler üzerinde durulurken, üyeler de birbirleri ile iletişimlerini güçlendirdiler. 

Kütahya’da 2 gün boyunca süren buluşma kapsamında ZAFERSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Ali Alper Ongun’un ev sahipliğinde ilk olarak Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat’ın da katıldığı yemekte bir araya gelindi.  Toplantıda ayrıca BASİFED Baş Ekonomisti Prof. Coşkun Küçüközmen yaptığı sunum ile 2024 yılı öngörülerini üyelerle paylaştı.


İki günlük buluşma

Buluşmanın ikinci gününde iş insanları, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda bir araya geldi. Toplantının açılış konuşmalarını BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı ve ZAFERSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Ali Alper Ongun yaptı. Üyelerin masa etrafında bir araya gelerek bilgi paylaşımı yaptığı toplantıda Dr. Serdar Şahinkaya, “19 Mayıs 1919’dan 10 Kasım 1938’e: Cumhuriyet ve İktisadi Bağımsızlık” konusunu anlatırken, Doç. Dr. Zeynep Hiçdurmaz ise  “TÜRKONFED Orta Eğitim Tuzağı ve
Aktif Yurttaşlık” konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantıyı değerlendiren BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı, Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GESİFED) ve Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu’ndan (GÜNMARSİFED) sonra üçüncü buluşmalarını Zafer Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ZAFERSİFED) ile Kütahya’da yaptıklarını söyledi.


“Ortak çalışma zemini oluşturuyoruz”

İş dünyasının sorunlarını gerçekçi bir şekilde dile getirebilmek, ekonomi politikalarına yön verebilmek için sivil toplumun güçlendirilmesi gerektiğine inandıklarını belirten Kasalı, bunun da ancak dayanışma ile sağlanabileceğine dikkat çekti. ZAFERSİFED’e misafirperverlikleri için teşekkür eden Kasalı, “Bölgesel iş ve güç birliği, federasyonlar ve üye dernekler arası iletişimi güçlendirme hedefiyle düzenlediğimiz "Federasyonlar İş ve Güç Birliği Buluşması” toplantıları çok verimli geçiyor. Bu buluşmalarda karşılıklı etkileşimlerle federasyonlar bundan sonraki süreçte hayata geçirecekleri fikir, proje ve çalışmalarına daha da değer katıyorlar. Bu toplantılarda birbirimizi tanırken, hangi ortak projelerde yer alabileceğimizi görüyoruz. Bu bölge sanayisi ile hızlı bir gelişim içinde olan, yeni yatırım çeken bir bölge. Bu ziyaret ile bir temel atmış olduk. Önümüzdeki dönemde de ortak çalışmalar ile bölgelerimizin gelişmesine katkı sağlayacağımıza inanıyorum” dedi.


“Ekonomiye daha fazla katkı hedefi” 

ZAFERSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Ali Alper Ongun ise Kütahya’da BASİFED’i ağırlamaktan çok memnun olduklarını belirterek, bu etkinlikler ile federasyonlar arası bağların güçlendiğini, ortak proje imkanları ve iş insanlarının birbirleri ile daha çok iş yapmalarının önünün açıldığını söyledi. ZAFERSİFED’in yeni derneklerle büyüdüğünü, bölge ekonomisine katkısının her geçen gün daha da arttığını dile getiren Ongun, “İzmir limanı ile farklı sektörlerdeki işletmeleri ile büyümesini sürdürüyor. Kütahya da bir sanayi kenti ve son dönemde yeni yatırımlarla büyüyor. Federasyon içinde Afyonkarahisar, Manisa ve Uşak da yer alıyor. Büyük bir sinerjiye sahibiz. İşbirlikleri ve farklı projelerle potansiyelimizi daha da artırarak ülke ekonomisine katkımızı hep birlikte daha da yukarılara çıkaracağımızdan hiç şüphem yok” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu