Bambi Yatak, İzmir'de başlayan hikayesini 20 ülkeye taşıyor

Sanatı yatakla buluşturan Bambi Yatak, İzmir’de başlayan hikayesini 20 ülkede 200’ü aşan mağazasıyla global ölçeğe taşıyarak bugün hem Türkiye’nin hem de dünyanın önemli yatak markaları arasında yer alıyor.

Bambi Yatak, İzmir'de başlayan hikayesini 20 ülkeye taşıyor
20 Nisan 2022 - 13:04

İzmir’den globale taşınan bir hikaye

Türkiye’nin öncü ve inovatif yatak üreticilerinden Bambi Yatak, İzmir’de başlayan hikayesini bugün 20 ülkeye taşıyor. Bugün Türkiye’de 600, yurt dışında ise 200’ü aşkın mağazası ile müşterilerini inovatif ürünleriyle buluşturan Bambi Yatak, hem kendi hikayesini hem ürünlerinin hikayesini dünyaya anlatıyor.
 
Sanatı yatakla buluşturan Bambi Yatak, İzmir’de başlayan hikayesini 20 ülkede 200’ü aşan mağazasıyla global ölçeğe taşıyarak bugün hem Türkiye’nin hem de dünyanın önemli yatak markaları arasında yer alıyor. Üç kardeşin ortaklığıyla 1998 yılında İzmir Torbalı’da “Bambi Mobilya” adıyla kurulan ve yaklaşık 15 yıldır yatak, baza ve ev tekstili ürünleri üreten şirket, bugün yaklaşık 70 bin metrekarelik alanda üretim gerçekleştiriyor. Her yatağına bir hikaye ve yeni bir inovasyon katan şirket, kuruluşundan itibaren başarı hikayesini yazmaya da devam ediyor.
 

Yurt dışına Almanya’dan açılıyor

Türkiye’de 600, 20 ülkede 200’ü aşkın mağazası ile ürünlerini kullanıcıyla buluşturan Bambi Yatak, ihracatta ve üretimde Türkiye’nin ilk üçü arasında yer alıyor. İzmir’in istihdamına bin kişilik katkı sağlayan Bambi Yatak’ın Türkiye genelindeki istihdamı ise mağaza çalışanlarıyla üç bini buluyor. Yüzde yüz Türk sermayesi ile kurulan Bambi Yatak, bugün Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, Romanya, İsviçre, Avusturya, Macaristan, Avustralya, Gürcistan, Ukrayna, Polonya, Belçika, Azerbaycan ve Irak gibi pek çok ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.
 

“Bambi Yatak’ın hikayesi daha yeni başladı”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bambi Yatak Yönetim Kurulu Üyesi Emre Gökmen, “Yaklaşık 15 yıllık sürede hem sektörümüz hem de şirketimiz adına oldukça büyük başarılar elde ettik. Bugün Türkiye ve yurt dışındaki mağazalarımızda, hikayesi olan ürünlerimizi milyonlarca insana anlatıyoruz. Ancak bize göre Bambi Yatak’ın hikayesi daha yeni başladı. Hedeflerimiz ve yapmak istediklerimiz oldukça fazla. Her geçen yıl kendimize hem ülkemizde hem de dünya genelinde yeni hedefler belirliyoruz. Bu yıl ülkemizdeki mağaza sayımızı 700’e yurt dışındaki mağaza sayımızı 250’ye çıkarmak istiyoruz. 2023 hedefimiz ise Türkiye’de 800, yurt dışında 300 mağaza sayısına ulaşmak! Bunun için enerjimiz, güçlü finans yapımız ve kendimize inancımız var. Hedeflerimizi her zaman olduğu gibi yakalayacağımızı biliyoruz” dedi.
 

“Gücümüzü köklerimizin bağlı olduğu İzmir’den alıyoruz”

2021 yılını da değerlendiren Gökmen açıklamalarını şöyle sürdürdü: “2021 yılını yüzde 40 büyüme ile kapattık. İnsan kaynağımızı 420’den 1.000’e çıkardık. Türkiye genelinde 10 adet bölge deposu açtık. Ar-Ge ve yeni ürün yatırımlarımıza devam ederek hikayesi olan birçok yeni ürünü sektöre kazandırdık. Toplamda 70 milyon TL’nin üzerinde yatırıma ulaştık; bu dönemde yatırımlarımızı iki kat, kapasitemizi yaklaşık iki buçuk kat artırdık. 2020’de günlük 550 adet olan yatak üretim kapasitemizi 2021’de 3 binlere ulaştırdık. 2022 yılında yüzde 40, ihracatta ise yüzde 50 büyüme hedefliyoruz ve bu hedefimiz doğrultusunda yeni ürün, yeni mağaza yatırımlarımıza devam ediyoruz. Gücümüzü köklerimizin bağlı olduğu İzmir’den alıyor; global bir marka olarak yine İzmir’e ve ülkemize olan yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bugün yaklaşık 70 bin metrekarelik bir alanda üretim gerçekleştiriyoruz. 2022 yılı içerisinde üretim tesisimize 40 bin metrekare daha ekleyerek toplam 110 bin metrekare alana sahip olmayı hedefliyoruz. Artan üretim miktarımızla doğru orantılı olarak insan kaynağımızı da artırmayı, İzmir’in istihdamına daha fazla katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.
 
“İzmir’in ve Ege’nin ihracatına, döviz girdisine katkı sağlıyoruz”    
Bambi Yatak Yönetim Kurulu Üyesi Emre Gökmen sözlerini şöyle tamamladı: “İzmir’den dünyaya açılan bir marka olmak gurumuzu ve işimize olan inancımızı daha da artırıyor. İzmir’de, İzmirli hemşerilerimizle ürettiğimiz hikayesi olan ürünleri Türkiye’nin 81 ilinde, dünyanın 20 ülkesindeki insanların beğenisine sunuyoruz. Üretimimizin yüzde 15’ini ihraç ediyor, yüzde 85’ini iç pazarda satıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz ihracatla Ege Bölgesi’nde de önemli bir oyuncu olurken İzmir’in ve Ege’nin ihracatına ve döviz girdisine katkı sağlıyoruz. Her yıl üstüne koyduğumuz ihracat oranlarımızla da dikkat çekiyor; ödüller alıyoruz. Bambi Yatak olarak, Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin 2021 yılında ihracata katkı sağlayan firmalara verdiği İhracatın Yıldızları Ödülleri’nden, ‘İhracatını En Çok Artıran Firma’ ödülünü de aldık. İhracat, üretim, yeni ürünler ve ödüllerimiz; hikayemizi bir adım daha ileri taşıyan yeni bir parça oluyor. 50 yıldır sektöre hizmet veren yerli ve milli köklerimizle, ülkemizi global arenada da temsil etmeye tüm gücümüzle devam edeceğiz. 2022’de özellikle İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerine fokuslanarak bu bölgelerde kullanıcılara farklı bir deneyim sunacağız. Dünyada ise Avrupa ve Balkan Ülkeleri odağımız olacak. Tüm dünya Bambi Yatak adını bundan sonra daha fazla duyacak.”
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"