Avrupa'nın en iyi 120 genç bilim insanından ikisi Ege Üniversitesi'nden seçildi

Avrupa’nın en iyi 120 genç bilim insanından ikisi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden seçildi.

Avrupa'nın en iyi 120 genç bilim insanından ikisi Ege Üniversitesi'nden seçildi
21 Nisan 2022 - 09:51

Ege Üniversitesi’nden Avrupa’ya köprü

İZMİR(Ege Ajans)- Avrupa’nın en iyi 120 genç bilim insanından ikisi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden seçildi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Tıbbi Biyokimya ve EÜTF Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalları’ndan mezun doktora sonrası araştırmacılarımız Pelin Ergün ve Çağla Kayabaşı, Avrupa’daki 39 ülkeden en başarılı genç bilim insanlarını bir araya getiren Uluslarararası Biyoloji ve Moleküler Biyoloji Derneği-Avrupa Biyokimya Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen forumda, nitelikli araştırmaları ve özgeçmişleri ile Avrupa’nın en iyi 120 genç bilim insanından ikisi oldu.

Genç bilim insanlarını makamında ağırlayarak başarılar dileyen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak “Her iki genç araştırmacımızı tebrik ediyorum. Ege Üniversitesi olarak bilimsel çalışmalara her zaman destek vererek genç bilim insanlarının yanında olmayı sürdüreceğiz. Bir noktaya dikkat çekmek istiyorum.  Hem genç araştırmacıların alanında başarılı akademisyenler ile birlikte çalışmalar yürütmelerini hem de hocalarımızın gençlerin motivasyonlarına ortak olarak danışmanlık yapmalarını, yol göstermelerini çok önemli buluyorum. Uluslarararası Biyoloji ve Moleküler Biyoloji Derneği-Avrupa Biyokimya Dernekleri Federasyonu tarafından Avrupa’nın en iyi genç bilim insanlar arasında yer alan Sağlık Bilimleri Enstitüsü Doktora programı mezunlarımız Pelin Ergün ve Çağla Kayabaşı’nı tebrik ediyorum. Heyecanımıza katkı veren hem genç hem deneyimli akademisyenlerimizi kutluyorum” dedi.

Pelin Ergün, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya doktora derecesini aldığı, TUBİTAK 1001 kapsamında desteklenen, EÜTF Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Eser Yıldırım Sözmen danışmanlığında ve Gastroenteroloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Serhat Bor ve Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Nur Selvi Günel’in katkılarıyla gerçekleştirdiği, gastroözofageal reflü hastalığının patogenezini aydınlatmaya yönelik doktora tez çalışması ile bu başarıyı elde etti.

Çağla Kayabaşı ise Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Cumhur Gündüz danışmanlığında gerçekleştirdiği lösemi kök hücrelerindeki transkripsiyonel regülasyonları araştırdığı çalışma ile Foruma katılmaya hak kazandı.
Genç araştırmacılar Pelin Ergün ve Çağla Kayabaşı, 6-9 Temmuz 2022 tarihleri arasında Portekiz’de düzenlenecek olan IUBMB–FEBS–PABMB Young Scientists’ Forum toplantısında Ege Üniversitesini ve Türkiye’yi temsil edecekler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...