"ATATÜRK II" ilk kez 5 Ocak'ta sinemalarda!

Başrolünde Aras Bulut İynemli’nin oynadığı, bir Mehmet Ada Öztekin filmi olan “ATATÜRK II” 5 Ocak’ta vizyona giriyor.  Saner Ayar: “Atatürk’e sahip çıkmamız gerektiğine inandığım günlerden geçiyoruz.”

"ATATÜRK II" ilk kez 5 Ocak'ta sinemalarda!
03 Ocak 2024 - 16:52

Saner Ayar: “Tüm engellemelere rağmen yürüyelim arkadaşlar!”

Başrolünde Aras Bulut İynemli’nin oynadığı, bir Mehmet Ada Öztekin filmi olan “ATATÜRK II” 5 Ocak’ta vizyona giriyor.  Saner Ayar: “Atatürk’e sahip çıkmamız gerektiğine inandığım günlerden geçiyoruz.”

Lanistar Media yapımı “ATATÜRK 1881-1919” 2. Film, 5 Ocak’ta sinemalarda gösterilmeye başlanacak. Gösterim öncesi açıklamalarda bulunan Yapımcı Saner Ayar, 1. Film için bazı ülkelerdeki gala mekânlarının, lobi faaliyetleri ve terör tehdidi nedeniyle çekildiklerini hatırlatarak şöyle konuştu:

“Ama biz durmadık! İngiltere, Fransa, Almanya, Belçika, Avusturya, Danimarka, İsviçre, İsveç, Hollanda, Avustralya, Azerbaycan’ın yanı sıra Kosova’da ve Orta Doğu bölgesinin de içinde olduğu 5 kıtada 30’dan fazla ülkede filmimiz gösterildi. İzleyicimiz de durmadı; ‘ATATÜRK 1881-1919’ 1. Film vizyona girdiği ülkelerde de ‘rekor’ izleyici sayısına ulaştı.”

Konuşmasında Almanya’ya özel bir parantez açan Ayar, yoğun Türk nüfusuna rağmen, Almanya’daki gala mekânının gösterimden vazgeçmesine en büyük cevabı, ATATÜRK’e sahip çıkan izleyicinin verdiğinin altını çizdi: “Almanya’da rekorlar kırdık. Pandemiyle birlikte Almanya azalan sinema izleyicisi nedeniyle zora giren sektöre can suyu olduk. İlk haftamızda Alman sinema listelerinde yer alan diğer tüm filmleri geride bıraktık. Alman sinemacılar bunu, ‘Türk sinemasının geri dönüşü’ olarak yorumladılar. Ve böylece herkes ne sinemamızı ne de değerlerimizin en önemlilerinden Atatürk’ü engelleyemeyeceğini bir kez daha anladı!”

ATATÜRK filmi, Los Angeles’taki lobi faaliyetleri ve saldırganlığa varan eylemlerle de engellenmeye çalışılmıştı. Ancak, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın katkılarıyla filmin dünya prömiyerinin, sinema endüstrisinin kalbi, Hollywood’da yapılması sağlandı. 


“Arkamızda yalnızca vatansever halkımız var”

Türkiye’de ‘2023’ün En İyi Açılış Yapan Draması’ olan “ATATÜRK I”, Box Office Türkiye verisine göre 1,6 milyondan fazla izleyiciye ulaştı. Filme sahip çıktıkları için izleyiciye büyük bir teşekkür borçlu olduklarını belirten Ayar:

“ATATÜRK filmini çekerken de yurt içinde ve yurt dışında gösterirken de arkamızda ne bir holding vardı ne de başka bir sponsor. Bu işe inanmış, Atatürk’ün yolundan gitmeyi kendine amaç edinmiş bir avuç insan, bir avuç değerli profesyonelle bu işi başardık. En büyük ve belki de tek desteğimiz ise Atatürk sevgisi ve manevi değerleri güçlü, bu ülkenin vatansever insanlarıydı.

Tüm engellemelere rağmen bu süreçten ‘alnımızın akıyla çıktık’ ve ‘yürüyelim arkadaşlar’ dedik. ATATÜRK II ile de o yolda kararlılıkla ilerliyoruz.”

Türkiye’nin hemen ardından Ocak ayında 30’a yakın ülkede vizyona gireceği açıklanan “ATATÜRK II”, 5 Ocak’tan itibaren ilk kez ve sadece sinemalarda gösterilecek.
“ATATÜRK II”, 1915’ten başlayarak Çanakkale Savaşı’na ve 1919 yılına kadar süren sürece odaklanıyor. 1915 yılında, Gelibolu cephesinde büyük bir sınav veren Mustafa Kemal’in önünde başka savaşlar vardır. Doğu Cephesi’nde Ruslara, Suriye cephesinde ise İngilizlere karşı büyük bir mücadele verecek; sonunda 1. Dünya Savaşı’nda Savaşı’nı kaybetmeyen tek Osmanlı Subayı olarak tarihe geçecektir. Fakat tüm bu başarıların üstüne İstanbul’a döndüğünde kötü bir sürprizle karşılaşacaktır…

Bir Mehmet Ada Öztekin filmi olan “ATATÜRK 1881-1919”, “Kurtuluşa Doğru” giden yolu, Millî Mücadele’yle kahramana dönüşerek hem kendi hem de ülkesinin kaderini değiştiren bir lideri anlatıyor. Filmde; Mustafa Kemal rolünü Aras Bulut İynemli, Zübeyde Hanım’ı Songül Öden, Enver Paşa’yı Sarp Akkaya ve Madame Corinne’i Esra Bilgiç canlandırıyor.
Filmin Tarih Danışmanları ise şöyle: Genel Danışmanlar Orhan Çekiç, Saadet Özen, Hacı Mehmet Duranoğlu. Askerî Danışman Tuncel Koç. Askerî Kostüm Danışmanı Kadir Türker Geçer. Osmanlı Türkçesi Danışmanı: Üzeyir Karataş.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu