Sayra ve Çınar ile depremde hayatını kaybedenler unutulmadı

Geçtiğimiz yıl 30 Ekim tarihinde meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki İzmir depreminde hayatını kaybeden ikiz kardeşler Sayra ve Çınar Alpgündüz ile depremde yitirdiğimiz tüm canlar için anma gecesi düzenlendi. Deprem ve alınması gereken önlemler konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan gecede sanatçı İclal Aydın sunuculuk yaparken, Anadolu Ateşi dans gösterisi izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

İzmir depreminde hayatını kaybedenler anıldı 
Geçtiğimiz yıl 30 Ekim tarihinde meydana gelen büyük İzmir depremin yıldönümünde, hayatını kaybeden ikiz kardeşler Sayra ve Çınar Alpgündüz ile depremde yitirdiğimiz tüm vatandaşlar için “İzmir Depremi Anma Gecesi” düzenlendi.


Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen anma gecesinde, deprem ve alınması gereken önlemler konusunda farkındalık yaratmak amaçlanırken yapılan törenle yitirilen tüm canlar bir kez daha anıldı.

Sanatçı İclal Aydın’ın sunuculuğunu üstlendiği geceye Urla Kaymakamı Murtaza Dayanç, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, AK Parti Bornova İlçe Başkanı Veysel Güldoğan da katıldı.

İkiz kardeşler Sayra ve Çınar’ın annesi Tülin Batmaz, arkadaşları, sevenleri ile beraber çok sayıda İzmirli vatandaşın da yer aldığı anma gecesinde deprem günü yaşanan acılar bir kez daha paylaşıldı.

Hayatını kaybeden tüm vatandaşların anıldığı törende, geçen bir sene içerisinde alınan önlemler ve yapılan aksiyonlar ile doğal afetler, ani kayıplar ve yas sürecinin insan üzerindeki psikolojik etkileri de konuşuldu.

Anadolu Ateşi’nin dans gösterileriyle duygusal anlar yaşattığı programda, deprem temalı resim ve fotoğraf sergisi, Sayra ve Çınar’ın arkadaşları tarafından hazırlanan doğal afet doğaçlama gösterisi, “Turkish Brass Ensemble Orkestrası” eşliğinde mini koro ve ikizler için hazırlanan Oğuz Kasap Resitali yer aldı. 
 
“Amacımız farkındalık yaratarak birçok hayata dokunmak”
Sayra ve Çınar’ın gidişinin üzerinden tam bir yıl geçtiğini ve onları çok özlediklerini ifade eden anne Tülin Batmaz, “Bizim geriye kalıp onların gidişinin bir nedeni olmalı diye düşünüyoruz. Sayra ve Çınar’ın hayat felsefeleri iyilik üzerine kuruluydu. Biz, geriye kalanlar olarak, 'İyilik İkizim' hareketiyle onlardan bize kalan iyiliği daha çok insana yaymaya ve birçok hayata dokunmaya çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Amacımız meleklerimiz nezdinde farkındalık yaratarak, birçok hayata dokunmak. Onlarsız bir hayata alışmaya çalışırken en büyük dileğimiz; deprem konusunda gerekli önlemlerin alınarak, bizim yüreğimizi dağlayan bu acıyı başka hiçbir ailenin yaşamaması” diye konuştu. 
 
Programda kısa bir konuşma yapan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal da Rıza Bey Apartmanı’na gittiği anda kendini çaresiz hissettiğini söyledi. Sandal, Tülin Batmaz’ın yaşananlardan sonra çocuklarının anısını yaşatmak ve toplumsal farkındalığa katkı sunduğunu ifade ederek kendisine teşekkür etti. 
 
Gecenin sonunda katılanlara ‘İyilik İkizim’ hareketini temsil eden anahtarlık, kalem, maske, kolonya ve afet kiti hediye edildi.

bayraklı belediye başkanı serdar sandal anadolu ateşi i̇clal aydın i̇zmir depremi urla