Alsancak Limanı'nın satılacağı iddiası İzmir'de AK Parti ile CHP'yi karşı karşıya getirdi

​​​​​​​AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Tunç Soyer’in sosyal medya üzerinden İzmir Alsancak Limanı’nın Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılacağına yönelik paylaşımına sert yanıt verdi.

Alsancak Limanı'nın satılacağı iddiası İzmir'de AK Parti ile CHP'yi karşı karşıya getirdi
18 Aralık 2023 - 22:33

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Alsancak Limanı'nın Birleşik Arap Emirlikleri'ne satılacağı iddialarına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Tunç Soyer, X (Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda: “İzmir’in ve ülkemizin değerlerini satmaktan vazgeçin. İzmir Limanı İzmirlilere ve her bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına aittir. İzmir halkının bilgi ve iradesi dışında İzmir Alsancak Limanı’nın satılması asla kabul edilemez. Böyle büyük bir yanlışın karşısında, tüm İzmir halkının tek yumruk olacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı. 

Soyer’in açıklamalarına AK Parti Cenahından yanıt gecikmedi.  İddialara tepki gösteren AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, "İzmir’in tüm değerlerinin olduğu gibi İzmir Limanı'nın da en büyük güvencesi hükümetimiz ve İzmirli hemşerilerimizdir" dedi. 



​​​​​​​AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Tunç Soyer’in sosyal medya üzerinden İzmir Alsancak Limanı’nın Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılacağına yönelik paylaşımına sert yanıt verdi.

İzmir Alsancak Limanı’nın Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılma gayreti içerisinde olduğunu öne süren Soyer, “Bu limanın satışı, herhangi bir gayrimenkul satışına benzemez. Yüzyıl önce kazandığımız kabotaj hakkının; yani limanlarımızdaki ulusal egemenliğin ortadan kaldırılarak, kapitülasyonların geri getirilmesi anlamına gelir.” açıklamasını yaptı. 

Tunç Soyer’in “Bu topraklar atalarımızın kanlarıyla sulanarak bize emanet edilmiştir. Bu yüzden İzmir Limanı’nın bulunduğu bölgeye “Al Sancak” denir.” sözlerine yanıt veren Eyyüp Kadir İnan, “Kendine özel para basmayı ve "Al Sancak" yerine kendi bayrağını çıkarmayı düşünen Tunç Soyer.” dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Tarihi Un Fabrikasını ve sit alanlarını İzmir ile alakasız kişilere peşkeş çektiğini öne süren Eyyüp Kadir İnan, Soyer'in 31 Mart’ta yolcu olduğunu belirterek şöyle dedi:  “İzmir'in en kadim yerlerine yabancı-antik Yunan’dan isimler koyan Tunç Soyer, Tarihi Un Fabrikasını, birçok sit alanlarını İzmir ile alakasız kimselere peşkeş çeken Tunç Soyer, 31 Mart yolcusu Tunç Soyer, Senin yurt dışında fon aradığın gün sayısı İzmir'de kaldığın gün sayısından bile fazla.” 

İzmir Alsancak Limanı’nın İzmirlilerin olduğuna vurgu yapan İnan, “İzmir'in tüm değerlerinin olduğu gibi İzmir Limanı'nın da en büyük güvencesi hükümetimiz ve İzmirli hemşerilerimizdir. Eyy Tunç Soyer, şehri en geri noktaya götürdün. İzmir'in bugününü ve geleceğini çaldın. Bu gibi konular senin çapını aşar.” diyerek, Tunç Soyer'in açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. 

TUNÇ SOYER NE DEMİŞTİ?
 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:  “Bazı güncel haberler yoluyla İzmir Alsancak Limanı’nın Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılma gayreti ve planları olduğunu öğrendim.  Bu topraklar atalarımızın kanlarıyla sulanarak bize emanet edilmiştir. Bu yüzden İzmir Limanı’nın bulunduğu bölgeye “Al Sancak” denir.  İktisat Kongresi yüzyıl önce bu liman nedeniyle İzmir’de toplanmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu liman burada olduğu için İzmir Enternasyonal Fuarı’nı kurmuştur. Bu limanın satışı, herhangi bir gayrimenkul satışına benzemez. Yüzyıl önce kazandığımız kabotaj hakkının; yani limanlarımızdaki ulusal egemenliğin ortadan kaldırılarak, kapitülasyonların geri getirilmesi anlamına gelir.
Batırdığınız ekonomiyi toplamak istiyorsanız gençlerimize yatırım yapın, fabrikalar kurun, yabancı tohum şirketlerine peşkeş çektiğiniz Türk tarımını özgürleştirin. İzmir’in ve ülkemizin değerlerini satmaktan vazgeçin. İzmir Limanı İzmirlilere ve her bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına aittir. İzmir halkının bilgi ve iradesi dışında İzmir Alsancak Limanı’nın satılması asla kabul edilemez.  Böyle büyük bir yanlışın karşısında, tüm İzmir halkının tek yumruk olacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın”

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024'te Felsefe ve Modern Bilimi Ele Aldı
Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te Felsefe ve Modern Bilimi...
"2024 Yılında Evlenmenin Maliyeti Ortalama 750 Bin TL'yi Buluyor"
"2024 Yılında Evlenmenin Maliyeti Ortalama 750 Bin TL'yi Buluyor"