AK Parti Bergama İlçe Danışma Toplantısı Yapıldı
AK Parti Bergama İlçe Danışma Toplantısı'nda 23 yıllık hizmet süreci değerlendirildi, altyapı ve sosyal yardımlar ele alındı, yeni hedefler kamuoyuyla paylaşıldı.

23 Haziran 2025 - 09:29
23 yıllık hizmet vurgusu ve yeni hedefler ele alındı
Tahsin TUNA / BERGAMA – AK Parti Bergama İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen İlçe Danışma Toplantısı, partililerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantının divan başkanlığını AK Parti Bölge Koordinatörü Ramazan Genç üstlendi. Toplantıya AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, AK Parti Bergama İlçe Başkanı Hasan Şahin, kadın ve gençlik kolları, mahalle temsilcileri, köy muhtarları ve çok sayıda partili katıldı.
Hasan Şahin: “23 yılda Türkiye’ye hizmet ettik, yeni hedeflere koşuyoruz”
İlçe Başkanı Hasan Şahin konuşmasında, partinin 23 yıllık hizmet sürecine değinerek şunları söyledi: “23 yıl önce partimiz kurulduğunda Bergama’da yalnızca bir baraj vardı. O da Kestel’di ve Sevinçler’den gelen su tarıma yetmiyordu. Yortanlı, Çaltıkoru gibi birçok baraj projemizi tamamladık. Bu süreçte bazı çevrelerin projelere engel olmaya çalıştığını da gördük. Ancak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, halkımızın desteğiyle bu hizmetleri hayata geçirdik.”Altyapı yatırımlarına da değinen Şahin, “İçme suyu hattımızın 200 kilometresi yenilendi. Kanalizasyon ve altyapı sorunları çözüldü. Geçmişte çöp toplanması bile sorunken, biz bugün altyapıdan sosyal yardımlara kadar kapsamlı bir hizmet anlayışı yürütüyoruz” dedi.
Devlet Hastanesi projesine ilişkin açıklamasında Şahin, “Yıllarca kaba inşaat halinde kalan hastaneyi, güçlendirme çalışmaları ile modern hale getirerek hizmete aldık. Artık yeni bir bölge hastanesi için de çalışmalar başladı” ifadelerini kullandı.
Çevre yolunun tamamlanmasında yaşanan gecikmelere de değinen Şahin, “Mahkemeler nedeniyle projeler uzamış olsa da tamamladık. Millet bahçemizi de bitirdik. Açılışlar için bakanlarımız ve milletvekillerimizle birlikte kapsamlı bir program hazırlayacağız” dedi.
Sosyal yardımlara da dikkat çeken Şahin, “AK Parti iktidarı döneminde bugüne kadar sadece Bergama’da 160 trilyonluk sosyal yardımla binlerce kişiye destek verdik. Bundan sonra da halkımız için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Yaşar Kırkpınar: “Yönetilen Türkiye’den yöneten Türkiye’ye geçtik”
Toplantıda söz alan AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar ise partinin genel hizmet anlayışına vurgu yaptı. CHP’li belediyelerin yönetim şeklini eleştiren Kırkpınar,“AK Parti olarak hizmet götürdüğümüz ilçelerle CHP’li belediyelerin yönettiği yerleri karşılaştırın. Vatandaşımız bu farkı görüyor ve önümüzdeki seçimlerde kaybettiğimiz belediyeleri yeniden kazanacağımıza inanıyoruz” dedi.
Savunma sanayi alanındaki gelişmelere de değinen Kırkpınar, “Eskiden Almanya’dan tüfek alamazken, şimdi birçok ülke bizden savunma sanayi ürünü almak için sıraya giriyor” ifadelerini kullandı.
Dış politikadaki güncel gelişmelere de dikkat çeken Kırkpınar, İsrail-İran-Gazze hattındaki çatışmalara işaret ederek, “Dünyada savaşlar ve krizler yaşanırken CHP sanki hiçbir şey olmuyormuş gibi davranıyor. Üstelik kendi belediyelerindeki yolsuzlukları savunmaya çalışıyorlar” diye konuştu. Kırkpınar konuşmasını, “AK Parti yönetiminde Türkiye, yönetilen değil yöneten bir ülke konumuna geldi” sözleriyle tamamladı.
YORUMLAR