Zayıflarken nelere dikkat edilmeli?

Prof. Dr. Deniz Özzeybek: Zayıflarken Vitamin ve Mineral Desteği Gerekli

Zayıflarken nelere dikkat edilmeli?
26 Ağustos 2020 - 12:47
ZAYIFLARKEN SAĞLIĞINIZDAN OLMAYIN!
Dünya çapında bir sorun olan şişmanlık, sağlık için en önemli risklerden. Peki, zayıflarken nelere dikkat edilmeli? Fonksiyonel Tıp Doktoru Prof. Dr. Deniz Özzeybek, bilinçsiz ve hızlı kilo vermenin kronik hastalıklar ya da ani kalp krizi, inme gibi riskleri arttırdığını, bu nedenle hekim kontrolünde vitamin ve mineral desteği alınarak kilo verilmesi gerektiğe dikkat çekti.

Özzeybek, “Gıdalardan aldığımız katkı maddeleri, ilaçlar, egzos gazları, ağır metaller gibi toksinler yağdan zengin dokularda birikir. Bunlar yağda çözünen maddelerdir ve vücuttan atılmaları için suda çözünür hale gelmeleri gerekir. Eğer kişi bilinçsizce ve çok hızlı kilo verirse, yağ dokusunda biriken bu toksinler, sevinerek erittiği yağlardan kalkıp, yağdan zengin karaciğer, beyin ve kalp dokusundaki yerlerini alırlar.  Tutundukları dokuların fonksiyonlarını yavaş yavaş bozarlar. Bu da ‘nedeni bilinmeyen’ bir kronik hastalık tanısı alması ya da ani kalp krizi, inme geçirmesi, en iyi olasılıkla iltihabi karaciğer yağlanmasına sebep olabilir” dedi.

Vitamin ve Mineral Desteği Gerekli
Prof. Dr. Deniz Özzeybek, mutlaka yavaş kilo verilmesi ve toksinleri suda çözünür hale getirecek vitamin ve mineral destekleri alınması gerektiğini belirterek, şu bilgileri verdi: “Vitamin ve mineral takviyeleri eş-dost tavsiyesiyle alınmamalı. Mutlaka hekime danışılıp, gerekli tetkiklerle sağlık durumu değerlendirilmeli. Vücuttaki gereksinimler doğrultusunda vitamin ve mineral destekleri eşliğinde kilo vermek, en sağlıklı çözüm olacaktır.”
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...