"Yüzyirmiyedi Yaşındaki Genç; Sinema" sergisi açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin (AASSM) ev sahipliği yaptığı İzmirli koleksiyoner Şerif Antepli’nin “Yüzyirmiyedi Yaşındaki Genç; Sinema” isimli sergisi açıldı.

"Yüzyirmiyedi Yaşındaki Genç; Sinema" sergisi açıldı
04 Mart 2022 - 18:07

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde İzmirli koleksiyoner Şerif Antepli’nin “Yüzyirmiyedi Yaşındaki Genç; Sinema” isimli sergisi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde açıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin (AASSM) ev sahipliği yaptığı İzmirli koleksiyoner Şerif Antepli’nin “Yüzyirmiyedi Yaşındaki Genç; Sinema” isimli sergisi açıldı. Açılışa İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Suat Çağlayan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nilay Kökkılınç, Şerif Antepli, koleksiyonerler, sanatseverler, Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratları ve yurttaşlar katıldı.




Antepli: “Benim için büyük onur”

Açılış töreninde konuşan Şerif Antepli “Soyadım Antepli ama hayatımın çoğu İzmir’de geçti. Çocukluğum, gençliğim, hayatımın yarısı burada geçti. 11 tane sergimi İstanbul’da açtım. 12’nci serginizi İzmir’de açmak ister misiniz dediler bu benim için büyük onur dedim. Hayatımda en önemli yer tutacak sergilerden olacak” dedi.


Çağlayan: “Burada İzmir var”

İzmir Büyükşehir Belediyesi İkinci Başkanvekili Suat Çağlayan  açılışta “Herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği bir sergi. Burada geleceğimizi şekillendirmek için esinleneceğimiz çok şey var. Burada İzmir var. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer de böylesi önemli bir serginin gerçekleşmesi için var gücüyle destek verdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu


Kökkılınç: “Sinema hep genç kalsın”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nilay Kökkılınç ise “Bugün burada olmaktan büyük bir onur duyuyoruz. Bu önemli sergide koleksiyonerimizin sinemaya dair birikimlerini görüyoruz. Ünlü İspanyol yönetmen Luis Bunuel’in söylediği gibi ‘Sinema, duygular, düşler ve içgüdü dünyalarını anlatmak için en iyi araçtır.’ Sinema daha çok izleyici ile buluşsun ve hep genç kalsın diyoruz. İzmir bir kültür başkenti olsun ve uluslararası alanda birçok organizasyona ev sahipliği yapsın istiyoruz. Koleksiyonerlik gerçekten keyifli bir çalışma. Serginin koleksiyoneri Şerif Antepli’ye bizi böylesi değerli bir sergiyle buluşturduğu için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

15 Mart’a kadar açık
Şerif Antepli’nin 127 yıllık geçmişi olan sinemayla ilgili birikimlerinden örneklerin yer aldığı sergide afişler, fotoğraflar, dergiler, araçlar, pullar, biblolar, telefon kartları, sakız-çikolata kartları, film müzikleri ve reklamların yer aldığı bölümler bulunuyor. Eski İzmir Sinemaları, İzmir’de çekilen filmler ve sinemadaki İzmirliler ile ilgili kente özel bölümün de olduğu sergide dünya sinemasının 100 önemli filminden örnekler de izlenebilecek.
Sergi 15 Mart tarihine kadar hafta içi ve Cumartesi 09.30-17.30, Pazar ise 12.00- 17.00 saatleri arasında ücretsiz olarak gezilebilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"