Yüz felcini Fisioterapia ile yendi

Terli bir şekilde bindiği arabasında rüzgâr çarpması sonucu kısmi yüz felci hastalığına yakalanan 54 yaşındaki İzmirli Avukat Lütfü Özdinar, hastalığını Fisioterapia ile yendiğini söyledi. İş hayatı ve sosyal çevresinde aktif bir insan olduğu için zor günler geçiren Özdinar’ın doğru programla eski sağlıklı günlerine kavuştuğunu dile getiren Dr. Fizyoterapist Hülya Özlem Şener “yüz felcini fizik tedavi ile yenmek mümkün” dedi.

Yüz felcini Fisioterapia ile yendi
08 Ocak 2019 - 18:23

Arabada ani sıcak - soğuk hava değişiminin etkisinde kaldığını, Fisioterapia’daki tedavi ve egzersizlerin kendisine iyi geldiğini söyleyen Avukat Lütfü Özdinar, “Arabada rüzgârın etkisinde kalarak yüzümün belirli bir kısmını kullanamadım. Gerek iş hayatı gerekse sosyal çevremde hareketli bir insan olduğumdan dolayı bu hastalık beni hem fiziksel hem de manevi olarak yıprattı.Nörolog doktor tavsiyesiyle Fisioterapia ile tanıştım ve zorlukları Dr. Fizyoterapist Hülya Özlem Şener ile beraber atlattık. Nörolog ile yaptığım görüşmelerde tedavinin uzun sürmesinden bahsetmesi beni oldukça korkutmuştu. Aslında kortizon iğneleri ile tedaviden daha kısa sürede fayda görülebilirdim fakat ben diyabet hastası olduğum için bu iğne tedavisine başlayamadım. Fizyoterapistimin bana verdiği destek ve uyguladığı tedavi ile egzersizler çok iyi geldi ve kısa süre içinde yüz fonksiyonlarım düzelmeye başladı” dedi.

Egzersizler ile hastalığı yenmek mümkün

Özdinar’ın Fisioterapia’ya başvurduğunda ciddi sıkıntılar çektiğini dile getiren Dr. Fizyoterapist Hülya Özlem Şener, “Hastamız bize terli olarak bindiği arabasında, açık olan camlardan dolayı cereyanlı hava akımına maruz kalma hikayesiyle başvurmuştu.Kendisi yüz felci geçirmişti ve yüzünün sol kısmındaki fonksiyonları yerine getiremiyordu. Burada fizyoterapiye başladıktan sonra kısa sürede yüz fonksiyonlarını kullanabilmeyeve daha sağlıklı bir yaşam sürmeye başladı. Yüz felcini fizik tedavi ile yenmek mümkündür. Fisioterapia’da her bireye özel program hazırladığımız için kısa sürede sonuca ulaşabiliyoruz. Doğru programlar ve egzersizler ile başarı elde edemeyeceğimiz hastalık azdır” diye belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"