Yüksek İnsani Değerler Ödülleri'nin 6'ıncısı sahiplerini buldu

Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu’na, 6. Yüksek İnsani Değerler Ödülü: Koronavirüs mücadelesinde kaybettiğimiz ilk sağlık kahramanıydı!

Yüksek İnsani Değerler Ödülleri'nin 6'ıncısı sahiplerini buldu
04 Mart 2021 - 10:26

Üsküdar Üniversitesi Senatosu tarafından belirlenen isimlere takdim edilen Yüksek İnsani Değerler Ödülleri’nin 6’ıncısı sahiplerini buldu. Koronavirüs mücadelesinde hayatını kaybeden ilk sağlık kahramanımız Merhum Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu da ödül takdim edilen isimler arasında yer aldı. ‘Tüm ilaçları benim üzerimde deneyebilirsiniz’ sözü ile ölüm döşeğinde dahi insan kurtarma bilinciyle hareket eden Taşcıoğlu’nun ismi Yüksek İnsani Değerler Ödülleri ile de yaşatılacak. 

Bütün ömrünü öğrencileriyle hastalarına adayan merhum Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu, Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden ilk hekim oldu. Aynı zamanda Türkiye'deki ilk Kovid-19 vakasını da tespit eden isim olan Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu, 16 Mart'ta görülen ateş, öksürük ve nefes darlığı şikâyetleriyle uzun yıllardır çalıştığı İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesine yatırılmıştı.

“Tüm ilaçları benim üzerimde deneyebilirsiniz” demişti

Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu, durumunun ağırlaşması üzerine 18 Mart'ta yoğun bakım ünitesine kaldırılarak solunum cihazına bağlanmış, yoğun bakıma girerken ‘”Tüm ilaçları benim üzerimde deneyebilirsiniz” diyerek ölüm döşeğinde dahi insan kurtarmaya devam etmişti. Tedavisi çok sayıda uzman hekimin olduğu bir kurul tarafından sürdürülen Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu, tüm müdahalelere rağmen 1 Nisan 2020 tarihinde hayata veda etmişti.

Covid ile mücadele can veren tüm sağlık çalışanları adına…  

Merhum Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu’na, Üsküdar Üniversitesi Senatosu tarafından 24 altın değeri yaşatmak amacıyla takdim edilen 6’ıncı Yüksek İnsani Değerler Ödülü verildi.

Çapa Tıp Fakültesinde gördüğü koronavirüs tedavisi sırasında yaşamını yitiren İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Dahiliye Bilim Dalı Profesörü merhum Dr. Cemil Taşcıoğlu’na “Koronavirüsle mücadelede canlarını veren tüm sağlık çalışanları adına” ödül sunuldu. 

Cemil Taşcıoğlu’nun ödülü, meslektaşı Halk Sağlığı Uzmanı, Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur’a takdim edildi. Ailesine teslim edilmek üzere Prof. Dr. Sur’a ödülünü Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk takdim etti.

Prof. Dr. Haydar Sur: “Taşcıoğlu’nu gururla anıp öğrencilerimize her zaman örnek göstereceğiz”

Prof. Dr. Haydar Sur, kendisi için “hüzünlü bir ödül alış” olduğunu belirterek “Dünya tezatlar dünyasıymış. Hüzün sevinçlerin içine, sevinç hüznün içine böyle girebiliyor. Ben de Cemil Taşcıoğlu hocamızı rahmetle anıyorum. Onun şahsında, hayatını toplumun bu belasını savuşturmaya adamış olan tüm sağlık çalışanları hatta sadece sağlıkçılarla da limitlemeyip, emniyet görevlileri ve benzeri toplumun yararına canlarını feda etmiş bütün kahraman insanlarımızı buradan rahmetle anarak atıfta bulunmak istiyorum. Öyle meslektaşları gururla da anıp öğrencilerimize ve kendimize tabii ki her zaman örnek göstererek yaşamaya devam edeceğiz. Saygılar sunuyorum. Üsküdar Üniversitemize de ne güzel bir üniversite olduğunun bir kere daha ortaya koyduğu için, bu üniversitenin mensubu olmaktan da gurur duyduğumu bir kez daha ifade ediyorum” dedi.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Pandemide 24 altın değer kavramının kıymeti anlaşıldı”

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, ödül töreninde yaptığı açılış konuşmasında pandemide 24 altın değer kavramının kıymetinin ciddi bir şekilde anlaşıldığına dikkat çekti. 

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, özellikle genç kuşaklara bu değerleri öğretmenin önemli olduğunun altını çizerek “O yüzden bu değerleri toplumda canlandırmaya ve yaşatmaya çalışıyoruz. Değerleri kaybedersek telafisi çok zor olacak” dedi.

Üsküdar Üniversitesi, Adalet, Dürüstlük, Şefkat ve Merhamet, Şeffaflık, Cesaret, Empati ve Sorumluluk, Güven ve Sadakat, Utanma, Alçakgönüllülük, Yardımlaşma, Helalleşme, Selamlaşma, İçtenlik, Bağışlama, Cömertlik, Fedakârlık, Minnettarlık, Çoğulculuk, Katılımcılık, Özgürlükçülük, Hesap Verebilirlik, Uzlaşmacılık, Yenilikçilik, Vefa gibi 24 altın değeri yaşatmayı bir görev addediyor. Bu amaçla her sene Üsküdar Üniversitesi Senatosu’nun değer gördüğü kişi ve kurumlara Yüksek İnsani Değerler Ödülleri (YİDER)’ i takdim ediyor. 

Ödül alanlar arasında Sosyolog Prof. Dr. Beylü Dikeçligil, Psikiyatri ve Nörofizyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilgen Taneli, Yazar Hayati İnanç, AHBAP Derneği Başkanı ve Sanatçı Haluk Levent de yer aldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...