Yılmaz Büyükerşen Turhan Selçuk Karikatür Yarışması'nın Jüri Başkanı

Bu yıl 12’ncisi düzenlenecek olan Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’nda seçici kurul başkanlığını Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yapacak...

Yılmaz Büyükerşen Turhan Selçuk Karikatür Yarışması'nın Jüri Başkanı
05 Ocak 2022 - 16:00
Bu yıl 12’ncisi düzenlenecek olan Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’nda seçici kurul başkanlığını Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yapacak.

Milas Belediyesi tarafından Turhan Selçuk adına 12'nci düzenlenecek olan karikatür yarışmasının şartnamesi açıklandı. Ayrıca seçici kurul üyeleri de belli oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının yanı sıra heykeltıraş ve çizer olan Yılmaz Büyükerşen’in başkan olduğu seçici kurulda, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Turhan Selçuk’un eşi Ruhan Selçuk, çizerler Kamil Masaracı, İzel Rozental, Zeynep Gargi, Zehra Ömeroğlu, Sevda Deniz Anıl, Yoshiaki Yokota, Hayati Boyacıoğlu, eğitmen ressam Mehmet Nergiz ve koordinatör Bülent Örkensoy yer alıyor. Yarışmada birincilik ödülü 10.000 TL, ikincilik ödülü 7.500 TL, üçüncülük ödülü ise 5.000 TL olarak açıklandı. 

18 Mayıs 2022 tarihinde sonuçları açıklanacak olan 12. Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’nın kapıları tüm çizerlere açık. Tekniğin serbest olduğu yarışmaya en fazla beş eserle katılım sağlanabiliyor. 30x40 cm boyutunda olması gereken eserler ad, soyad, adres, e-posta, telefon numarası ve katılım sağlanan ülke bilgileri ile birlikte “12. Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması Milas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü 48200 Milas-Muğla/TÜRKİYE” adresine posta yoluyla 30 Nisan 2022’ye kadar gönderilebilecek.

Milas Belediyesine düzenlenen yarışma ile Turhan Selçuk’un anısını yaşattıkları için teşekkür eden Başkan Büyükerşen, yarışmadan seçici kurul başkanı olmaktan onur duyduğunu belirterek, katılımcılara başarılar diledi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...