Yılbaşını evde geçirecekler için 5 şahane fikir!

Yeni yılı evde karşılayacaklar için 5 şahane fikri bir araya getiren Koroplast, yılbaşı ağacı poğaçasından hindi dolmasına, mezelerden ayva tatlısı ve desenli kupa yapımına kadar yılbaşı eğlencesi için hayatınızı kolaylaştıracak tarifleri paylaşıyor.

Yılbaşını evde geçirecekler için 5 şahane fikir!
14 Aralık 2020 - 15:27
Yeni yılı evde karşılayacaklar için 5 şahane fikri bir araya getiren Koroplast, yılbaşı ağacı poğaçasından hindi dolmasına, mezelerden ayva tatlısı ve desenli kupa yapımına kadar yılbaşı eğlencesi için hayatınızı kolaylaştıracak tarifleri paylaşıyor.

Yeni yıla sayılı günler kala Koroplast, yılbaşına evde "merhaba" diyecekler için muhteşem fikirleri bir araya getirdi. Koroplast, sevdiklerini birbirinden özel yılbaşı tatlarıyla buluşturmak isteyenler için yeni yılın atmosferini yansıtacak tarifleri paylaşıyor. Malzemelerini her yerde bulabileceğiniz ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz el yapımı yılbaşı hediye önerisiyle de renkli bir alternatif sunuyor.

İşte, Koroplast'tan hazırlaması pratik, yılbaşı sofranıza renklendirecek spesiyal tarifler ve hediye önerileri.

Yılbaşı Ağacı Poğaçalar
Yılbaşı akşamında ağızlarda leziz bir tat bırakacak, hazırlanmasıyla pratik bir poğaça tarifi...  

Malzemeler
7 su bardağı un
1 paket kuru maya
2 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı krem peynir
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı tereyağı
1 diş ezilmiş sarımsak
3 yemek kaşığı taze fesleğen
Koroplast Pişirme Kağıdı

Hazırlanışı
Derin bir kapta un, tuz ve mayayı karıştırın. Suyu yavaş yavaş ilave edilerek yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerini kapatarak en az 30 dakika mayalayın. Hamurunuz mayalanırken peynirleri bir kasede karıştırın. Mayalanan hamuru hafif unlanmış zeminde merdane yardımıyla 10x15 cm açın ve 32 eşit kareye bölün. Hamurların ortasına peynir karışımı yerleştirin. Karışımları koyduğunuz hamurların ağzını kapatarak elle yuvarlayın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı yerleştirin. Üzerine çam ağacı şekli vererek poğaçaları dizin. Eritilmiş tereyağı ile ezilmiş sarımsakları poğaçaların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamurlarınınız 18 dakika kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra da poğaçaların üzerine tereyağı sürerek, doğranmış fesleğen ve biberiye serpin.

Hindi Dolması
Herkesin heyecanla sofraya gelmesini beklediği, yılbaşı sofraların vazgeçilmezi kızarmış hindi dolmasının en pratik ve lezizi bu tarifte!

Malzemeler
1 büyük Hindi
1,5 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
5-6 adet kestane
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Koroplast Fırın Torbası

Hazırlanışı
Öncelikle baldo pirinci yıkayın, sonra üzerine geçecek kadar sıcak su ekleyin ve 20 dakika bekletin. Bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağı ekleyin, üzerine soğan ve sarımsakları ekleyerek kavurun. Kavurduğunuz soğan ve sarımsakların üstüne dolmalık fıstık ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kavurduğunuz karışımın üzerine pirinçleri ekleyin ve biraz daha kavurmaya devam edin.  Bu karışımın üzerine kuş üzümü ve kestane ekleyin. Elde ettiğiniz karışımın üzerine 1,5 su bardağı su, tuz, karabiber ve yenibaharı da ekleyip pilavın suyunu çekene kadar pişmesini bekleyin.

Hindi Hazırlanışı
Pişen pilavın içine dilerseniz maydanoz da ekleyerek hindinin içine doldurun. Doldurulan hindiyi Koroplast Fırın Torbası'na koyun ve üstüne kürdan yardımıyla küçük delikler açın. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında 3 saat pişirin. Afiyet olsun.

Mezeler
Yılbaşı sofranızın “olmazsa olmazı” mezeler. Ekşili Kısır, Yoğurtlu Cevizli Kabak, Közlenmiş Patlıcan Salatası, Patates Salatası ve Humus... İşte lezzetleriyle her sofraya yakışacak olan bu lezzetlerden Yoğurtlu Cevizli Kabak tarifi!

Yoğurtlu Cevizli Kabak
Malzemeler
4 adet kabak
350 gr süzme yoğurt
1 diş sarımsak
40 ml zeytinyağı
90 gr ceviz içi
1 miktar dereotu
1 tutam taze çekilmiş karabiber
1 tutam tuz
Koroplast Buzdolabı Poşeti

Hazırlanışı
Kabakların kabuklarını alıp rendeleyin. Rendelenmiş kabakları Fermuarlı Poşete koyun. Poşeti delip fazla suyunu sıkarak çıkartın. Kabakları çukur bir kaseye alın. Fermuarlı Poşete derin dondurucuda sakladığınız soyulmuş sarımsaklardan 2 diş alıp, ezip ekleyin. Cevizleri Buzdolabı Poşetine koyup ezin. Kabaklara ekleyin. Zeytinyağı sicim gibi akıtarak ilave edin. Tuzlayın biberleyin. Streç Film ile kaplayıp buzdolabında soğumaya bırakın. Buzdolabı Poşetinde sakladığınız dereotunu incecik kıyıp ilave edin. Afiyet olsun.

Fırın Torbasında Ayva Tatlısı
Kış aylarının ev sevilenlerinden ayva tatlısı. Tam da mevsimi. Çekici kırmızı renk de ayva çekirdeklerinin eseri…

Malzemeler
2 adet iri ayva
8 yemek kaşığı esmer toz şeker
1 kahve fincanı su
4 adet karanfil
4 adet tarçın çubuğu
4 top kaymak veya dondurma
Koroplast Pişirme Kağıdı
Koroplast Fırın Torbası

Hazırlanışı
Ayvaları soyun, ikiye bölün. Çekirdeklerini ayıklayıp bir kenara ayırın. Fırın torbasının içine ikiye böldüğünüz 4 parça ayvayı yerleştirin. Üzerine 2’şer yemek kaşığı toz şeker ve karanfil serpin. Fırın torbasının içine 1 kahve fincanı su, tarçın çubukları ve ayvalara kırmızı renk vermesi için çekirdeklerini ekleyin. Fırın torbasını ağzını bağlayıp, kürdanla hava alması için 3-4 delik açın. Pişirme kağıdı serili tepsi üzerine fırın torbasını yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırın torbasının içindeki su kaynamaya başlayınca fırın derecesini 200’e çıkarıp 40 dakika daha ayvalar kızarana kadar pişirin. Yaptığınız ayva tatlısını arzuya göre ılık veya soğukken üzerine 1 top vanilyalı dondurma veya kaymakla servis edebilirsiniz.

Desenli Kupa Yapımı
Yılbaşında sevdiklerinize hediye edebileceğiniz renkli kupalar...

Malzemeler
Koroplast Fermuarlı Poşet
3 bardak su
2 adet kupa
2 adet istediğiniz renkte oje

Hazırlanışı

2 bardak suyu fermuarlı poşet içinde dökün. Ojeyi suyun içine dökün kupada boyamak istediğiniz tarafı suya batırın Kupayı çıkardıktan sonra, kuruması için bekleyin. Kupayı dilerseniz, kalemlik veya saksı olarak da kullanabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...