Yerel Zincirler Buluşuyor Konferansı ve Fuarı için geri sayım başladı

Organize perakendenin en önemli halkası olan yerel zincir marketleri bir araya getirerek sektörü geliştiren Yerel Zincirler Buluşuyor (YZB); için geri sayım başladı.

Yerel Zincirler Buluşuyor Konferansı ve Fuarı için geri sayım başladı
05 Eylül 2022 - 16:27

‘YENİDEN YERELE’ DİYEN YZB, 14 EYLÜL’DE KAPILARINI ARALAYACAK

Üreticiden tedarikçiye, perakendecilerden sektöre hizmet sunan firmalara kadar organize perakende sektöründe hizmet veren binlerce paydaşı bir araya getiren Yerel Zincirler Buluşuyor (YZB) Konferansı ve Fuarı için geri sayım başladı. Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) tarafından bu yıl 13’üncü kez düzenlenecek olan YZB, “Yeniden Yerele” ana temasıyla 14-15 Eylül 2022 tarihlerinde kapılarını aralayacak. Organizasyon, yeni ürün, hizmet ve konuşmacılarıyla gıda ve perakende sektörünün geleceğine iki gün boyunca ışık tutacak.

Organize perakendenin en önemli halkası olan yerel zincir marketleri bir araya getirerek sektörü geliştiren Yerel Zincirler Buluşuyor (YZB); için geri sayım başladı. TPF tarafından düzenlenen YZB 2022; organize gıda perakendesinin zincir market temsilcileri ile sektörün önde gelen ulusal ve çok uluslu markalarını 13’üncü kez bir araya getirecek. 14-15 Eylül 2022 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek organizasyon, yeni ürün, hizmet ve konuşmacılarıyla sektörün geleceğine ışık tutacak.

Organizatörlüğünü Focus Fuar ve Kongre Yönetimi'nin üstlendiği YZB 2022, bu yıl "Yeniden Yerele" teması ile kapılarını aralayacak. Evyap, JDE ve Sütaş ana sponsorluğunda düzenlenecek olan YZB 2022’de katılımcı ve sponsor firmalar, temsil ettiği yüzlerce markanın yeni ürün ve hizmetlerini tanıtacak.

İlki 2013 yılında düzenlenen, 13 yıldır perakende sektöründeki insan gücü, markalaşmanın faydaları, perakendende teknolojik dönüşüm, sektörde verimlilik ve çevrecilik gibi önemli konuların konuşulduğu YZB’de bu yıl da sektörün duayen isimleri sunumlarıyla gıda ve perakende sektörünün geleceğini mercek altına alacak. Organizasyon süresince, sektörün geleceğine ilişkin tüm önemli konu başlıkları masaya yatırılacak.


YÜZLERCE YENİ ÜRÜN SEKTÖR PROFESYONELLERİYLE BULUŞACAK

Bu yılki YZB'nin fuar ve kongre olmak üzere iki ayrı bölümde gerçekleştirileceğini belirten Focus Fuar ve Kongre Yönetimi Genel Müdürü Özlem Adıgüzel; "YZB, 13'üncü yılında da bir bayram havasında gerçekleşecek. Her yıl binlerce sektör temsilcisini aynı çatı altında buluşturan YZB'nin fuar alanında market raflarında karşılaşacağımız yüzlerce yeni ürünü, yeni nesil market sistemlerini, ekipmanları, güvenlik ve ödeme sistemlerini, teknolojileri, lojistik alanında gerçekleşen değişimleri yakından takip etme fırsatı yakalayacağız. YZB'de bu yıl da birbirinden değerli isimler, üretici, yerel zincir ve tüketici ekseninde sunumlarıyla gıda perakendesindeki değişimi, gelecekte atılması gereken adımları katılımcılarla paylaşacak. YZB, iki gün boyunca sektördeki iş birliklerini güçlendirecek." açıklamasını yaptı.


"GIDA PERAKENDESİNDE YENİLENME ZAMANI"

Koronavirüs pandemisinin ardından tüm sektörlerde olduğu gibi gıda perakendesinde de bir dönüşüm yaşandığını belirten TPF Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün ise şöyle konuştu; "Günlük yaşamdan iş süreçlerine büyük bir değişim yaşadık. Bir taraftan küresel ekonomik krizle mücadele ederken, diğer taraftan çevre kirliliği, gıda israfı, küresel ısınma, enflasyon, obezite dört koldan etrafımızı sardı. Artan maliyetler üreticiyi de yerel zinciri de vatandaşımızı da zorladı. Yerliye, yerel üretime olan hassasiyet daha fazla gündeme geldi. Gıda perakendesinde hizmet veren marketlere son 1 yılda 18 bin yeni market eklendi. Tüm bu gelişmeler ışığında tarladan çatala yeni bir süreci kurgulamak adına YZB'nin ana temasını 'Yeniden Yerele' olarak belirledik. Gıda perakendesinin yerelin gücünü de yanına alarak yeni bir yaklaşıma, yenilenmeye ihtiyacı var. Bu yıl iki gün boyunca gıda enflasyonundaki sorunları, yerel üretimi, tarımı, Perakende Yasamızdaki eksik ayakları, sektör olarak atmamız gereken adımları, yeni yatırım alanlarını konuşacağız. Tüm paydaşımızla en kıymetli gücümüz olan yereli ve elimizdekileri daha iyi değerlendirmenin yollarını, ülkemize değer katmanın yeni yöntemlerini görüşeceğiz. Sektör duayenlerimizin kıymetli görüşleriyle kendimize yeniden daha güçlü bir yol haritası çizeceğiz. Tüm paydaşlarımızı geleceğimizi şekillendirmek, ülkemize ve tüketicilerimize değer katmak için YZB 2022'ye bekliyoruz.”


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"