Yeni normalin trendi: Bireysel ve taktik sporları

Sosyal mesafe kurallarına uygunluğu nedeniyle düşük risk grubunda yer alan tenis, pandemi döneminde ilginin en çok arttığı spor dalı oldu.

Yeni normalin trendi: Bireysel ve taktik sporları
05 Ekim 2021 - 12:30
Sosyal mesafe kurallarına uygunluğu nedeniyle düşük risk grubunda yer alan tenis, pandemi döneminde ilginin en çok arttığı spor dalı oldu. Yeni normalde de kalabalık gruplarla oynanan takım sporları yerine bireysel ve taktiklere dayalı spor türleri tercih ediliyor. Kort tenisi, masa tenisi, squash ve padel tenis bunlardan bazıları. Spor Fütüristi Hakan Demiray, pandemi tamamen bittiğinde de bireysel spor alışkanlıklarında ciddi bir gelişim olacağını belirtiyor.



Salgından korunmak amacıyla kalabalıklardan uzak durma anlayışı hayatımızın her noktasına yerleşti. Tüm alışkanlıklarımızı pandemi şartlarına adapte ederken kalabalık gruplarla yapılan spor aktivitelerine olan ilgi de yerini bireysel sporlara bıraktı. Amatör sporcular artık futbol, voleybol, basketbol gibi takım sporları yerine bireysel antrenmanları tercih ediyor.  

Bireysel sporların geleceği hakkında konuşan Spor Fütüristi ve aynı zamanda Türkiye’nin en büyük spor ve yaşam merkezi Lets Club’ın da Genel Müdürü Hakan Demiray, “Pandeminin ortaya çıkmasıyla kitlesel spor organizasyonlarına ara verilse de hepimiz sporun iyileştirici gücünden faydalanmaya çalıştık. Spor, ruhsal sağlığımızı korumak ve yenilenmek için yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası. Bunun anlamını pandemi döneminde daha fazla hissettik. Kalabalıktan uzak durmaya çalışmamız bu dönemde ilgiyi sosyal mesafeye uygun spor dallarına çevirdi. Tenis, iki ila en fazla dört kişiyle oynanan, sporcular arasında 20 metreden fazla mesafesi olan,  bu nedenle diğerlerine göre daha güvenli bir spor. Tenisin hem tek hem de çift kişiyle oynanabilen versiyonları, son yılların popüler aktivitelerinden biri haline gelen quash ve ülkemizde adını son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz padel tenis de her yaşın ilgisini çekiyor. Bu spor dalında oynama yaşı 4’e kadar inmiş durumda. Pandemi döneminde özel tenis derslerine yönelik talep de oldukça arttı.” açıklamalarında bulundu.
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri Hariç 473 Milyon TL"
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri...