Yeni hal yasası ile ilgili toplantı gerçekleştirildi

Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Adnan Benli, Manisa Büyükşehir Belediyesi Toptan Meyve ve Sebze Hali’ni ziyaret etti.

Yeni hal yasası ile ilgili toplantı gerçekleştirildi
11 Ağustos 2022 - 19:07

Manisa Büyükşehir Belediyesi Toptan Sebze ve Meyve Hali, Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Adnan Benli’yi ağırladı.

Manisa halinde incelemelerde bulunan ve Büyükşehir ekiplerince yürütülen denetim çalışmalarını inceleyen Benli, daha sonra Yeni Hal Yasası ve 5957 sayılı Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun’daki değişiklikler hakkında yetkililerin katılımıyla toplantı gerçekleştirdi.
 

Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Adnan Benli, Manisa Büyükşehir Belediyesi Toptan Meyve ve Sebze Hali’ni ziyaret etti.

Genel Müdür Yardımcısı Benli’yi Manisa Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanı Ersoy Vitaş, Haller Şube Müdürü Ferda Türker ve Hal Dernek Başkanı Ömer Akagündüz karşıladı. Yapılan ziyaret esnasında hal içi tüccar ve komisyoncuları ile birlikte görüşmeler yapılarak sorunlar ve çözümleri ile ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Daha sonra İç Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Adnan Benli, Ticaret İl Müdürü Muharrem Özel ile birlikte İzmir –İstanbul yolu üzerindeki Karayolları kantarında merkez hal denetim ekiplerince yapılmakta olan denetimleri yerinde inceleyerek, Hal Kayıt Sistemi üzerinden bildirim sorgulaması yaptılar.


Toplantı Gerçekleştirildi

Denetimlerin ardından hal idari binasında Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Adnan Benli başkanlığında toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanı, Haller Şube Müdürü, Hal Dernek Başkanı, Ticaret İl Müdürlüğü, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, 141 Sayılı Çobanisa Tarım Kredi Kooperatifi, Manisa Sebze Meyve ve Umum Pazarcılar Esnaf Odası, Yerel Market yetkilileri ve Manisa Komisyoncular ve Tüccarlar Derneği temsilcileri yer aldı. Toplantı kapsamında Yeni Hal Yasası ve 5957 sayılı Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun’daki değişiklikler hakkında istişarelerde bulunuldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"