Yeni eğitim öğretim yılı öncesi öğretmen arayışı hızlandı

Türkiye’nin en büyük online istihdam platformu olan Kariyer.net, iş gücü piyasasının nabzını tuttuğu İstihdam Endeksi’nin Temmuz 2019 verilerini yayınladı. Temmuz ayında bir iş gününde yayınlanan ortalama yeni iş ilanı sayısında en çok artış yakalayan sektör Eğitim ( %9) oldu. Eğitim sektörünü elektrik – elektronik (%6) ve telekomünikasyon (%4) sektörleri izledi.

Yeni eğitim öğretim yılı öncesi öğretmen arayışı hızlandı
15 Ağustos 2019 - 12:38

Türkiye’nin en büyük online istihdam platformu olan Kariyer.net, 10 yıldır her ay düzenli olarak açıkladığı İstihdam Endeksi ile istihdam piyasasının nabzını tutmaya devam ediyor. Kariyer.net’in her ay yayınlanan onbinlerce iş ilanı ve 11 milyonu aşkın iş başvurusuna dayanarak oluşturduğu endeksin sonuçlarına göre; Temmuz ayında yayınlanan yeni iş ilanı sayısında en çok artış yakalan sektör Eğitim ( %9) oldu. 9 Eylül 2019 tarihinde başlayacak olan 2019/20 Eğitim Öğretim Yılı öncesinde kadrolarındaki son düzenlemeleri yapan eğitim kurumlarının Temmuz ayında en çok İngilizce, matematik ve sınıf öğretmeni aradığı görüldü. Yeni iş ilanı sayılarında İngilizce öğretmeni pozisyonundaki artış özellikle dikkat çekti, bu pozisyonda yayınlan yeni iş ilanı sayısı geçen aya göre yüzde %24 artış kaydetti.

Şirketler Temmuz’da en çok Dış Ticaret Sorumlusu ve Ar-Ge Mühendisi aradı

İstihdam endeksi Temmuz 2019 verilerine göre, bir iş gününde yayınlanan yeni iş ilanı sayısı geçtiğimiz ay ile karşılaştırıldığında; eğitim (%9), elektrik – elektronik(%6) ve telekomünikasyon (%4) sektörleri artış kaydederek öne çıktı.

Yayınlanan yeni iş ilanları haziran ayı ile pozisyonbazında karşılaştırıldığında; %118 artış kaydeden Dış Ticaret Sorumlusu pozisyonu ilk sırada yer aldı. Ar-Ge Mühendisi pozisyonu ise % 77 artış kaydederek, tüm pozisyonlar arasında ikinci sırada yer aldı.

Geçtiğimiz aya göre artış yakalayan sektörler, yeni iş ilanlarının yayınlandığı pozisyonlar bazında incelendiğinde ise;Elektrik – elektronik sektöründe Satış Mühendisi ve Ar-Ge Mühendisi, telekomünikasyon sektöründe ise Çağrı Merkezi Müşteri Temsilci ve Yazılım Uzmanı pozisyonları en çok artış gösteren pozisyonlar oldu.

Dayanıklı Tüketim Ürünleri ve Perakende sektörlerinde iş imkanları artıyor

Yayınlanan toplam yeni iş ilanı sayısı Temmuz 2019’da da artış trendini korurken, bazı sektörler öne çıktı;

  • Dayanıklı tüketim ürünleri ve perakende sektörlerinde yayınlanan yeni iş ilanı sayıları 2018 ve 2019 yılı ilk yarısına göre artışlarına devam etti,
  • Gıda ve tarım/ziraat sektörleri ise 2019’un ilk yarısına göre yayınlanan yeni iş ilanı sayısını arttırdı.

İş başvurularındaki trende bakıldığında ise Temmuz ayında mevsimsel etkiler nedeniyle Turizm sektöründe yapılan iş başvurularının azaldığı gözlendi. İncelenen 12 sektör arasında Telekomünikasyon sektörü, temmuz ayında haziran ayına göre yüzde 11’lik artışla ilan başına iş başvurusu en çok yükselen sektör oldu.

“İşin Olsun” Mavi yakalı iş ilanı ve iş başvurusunda lider

Kariyer.net’in mavi yaka istihdamına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği lokasyon bazlı iş ve eleman arama uygulaması İşin Olsun, bugüne kadar 3 milyonu aşkın kişi tarafından indirildi. 200 bine yakın işverene mavi yaka çalışan arayışında destek olan İşin Olsun’da bugüne kadar 580 binin üzerinde iş ilanı yayınlandı.

Her ay 2 milyonun üzerinde iş başvurusuna aracılık eden İşin Olsun verilerine göre; Temmuz ayında en çok ilan yayınlanan pozisyonlar sırasıyla garson, sekreter, temizlik görevlisi, aşçı ve bulaşıkçı oldu.

***

*İşin Olsun’da adaylar; mobil uygulamaya ek olarak, www.isinolsun.com üzerinden de üyelik gerçekleştirip iş başvurusu yapabiliyorlar.

*İstihdam Endeksi Temmuz 2019 verileri için https://www.kariyer.net/kariyer-istihdam-endeksi/ web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kariyer.net hakkında :1999’dan bu yana Türkiye’nin en büyük istihdam platformu olan Kariyer.net, iş arama ve işe alım süreçlerinde yeni nesil teknolojilerle, iş arayanlarla işverenleri internet ortamında bir araya getiriyor. Kariyer.net’in aday veri tabanında 25 milyonu aşkın özgeçmiş bulunuyor. Kariyer.net üyesi 94 binin üzerinde şirket, ihtiyaç duyduğu işgücünü Kariyer.net aracılığıyla arıyor. Kariyer.net, İstanbul Ümraniye ve Yeşilköy ofislerinin yanı sıra Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Sakarya ve Samsun’da bulunan ofisleriyle müşteri ve adaylarına hizmet veriyor. www.kariyer.net

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"