Yeditepe'den Dr. C. Eralp Alışık Anısına Kütüphane

Yeditepe Üniversitesi Prof. Nejat Diyarbekirli Koleksiyonu ve Görsel Arşivi Kütüphanesi, Dr. C. Eralp Alışık Salonu’nda Açıldı...

Yeditepe'den Dr. C. Eralp Alışık Anısına Kütüphane
21 Haziran 2018 - 12:53

Yeditepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi, 26 Şubat 2018’de kaybettiğimiz Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü Başkanı Dr. C. Eralp Alışık anısına, Alışık’ın üniversiteye kazandırılmasında çok emek harcadığı “Prof. Nejat Diyarbekirli Koleksiyonu ve Görsel Arşivi”nin bulunduğu salona “Dr. C. Eralp Alışık Salonu” adını vererek, kütüphanenin açılışını yaptı.

Türk Kültürü ve Tarihi İçin Önemli Bir Kaynak

Türk kültürü ve tarihi alanında çalışan uzmanlar ve öğrenciler için önemli bir kaynak niteliği taşıyan kütüphanede 9 bin kitap, 580 adet ayrı basım, farklı konularda yazılmış 3 bin 49 makale, küçük sanatlar alanında pek çok detay konuyla ilgili 9 bin 222 dergi, süreli yayın ve ansiklopedi fasikülünün yanı sıra yaklaşık 48 bin dia / slayt, 24 bin 830 adet fotoğraf / resim, 25 bin 600 adet negatif ve 199 bin 39 adet kontak kopya, 53 adet film, 15 adet CD ve 1284 adet kartpostal bulunuyor.

Üniversitenin Kuzey Hazırlık Binası yedinci katındaki kütüphanenin açılışı Yeditepe Üniversitesi Kurucu ve Onursal Başkanı Bedrettin Dalan, Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Semra Akyel’in de katılımıyla gerçekleşti. Alışık ve Diyabekirli ailelerinin de katıldığı açılışta konuşan Bedrettin Dalan, Prof. Nejat Diyarbekirli’nin Türk kültürü ve Türklük üzerine önemli çalışmaları olan gerçek bir araştırmacı olduğunu belirterek onun öğrencisi Dr. C. Alışık’ın da aynı heyecan ve azimle bu araştırmaları yürüttüğünü kaydetti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...