Yazlık bölgelerde boya satışları arttı

Yazla birlikte evlerin içinde ve dışında yapılan tadilat ve boya çalışmaları sektörde hareketli günlerin yaşanmasına neden oldu.

Yazlık bölgelerde boya satışları arttı
19 Temmuz 2021 - 13:52

Dış cephe boya satışı en çok İzmir, Antalya, Ayvalık Trabzon ve BURSA’da oldu 

Yazla birlikte evlerin içinde ve dışında yapılan tadilat ve boya çalışmaları sektörde hareketli günlerin yaşanmasına neden oldu. Özellikle yazlık bölgelerde boya ve dış cephe yalıtım malzeme satışlarında artış yaşandı. Polisan Kansai Boya Pazarlama & Kanal Strateji Direktörü Nur Azade Yazgan, dış cephe boya kategorisinde Mayıs ayında yaşanan artışı yüzde 79 olarak ifade etti. Yazgan’ın verdiği bilgiye göre, Antalya, İzmir, Ayvalık, Trabzon, Bursa ve Kayseri tadilat nedeniyle satışın en çok yaşandığı iller oldu. 

Evden çalışma, uzaktan eğitim ve hafta sonu kısıtlamaları yazlık evlerde geçirilen sürenin de uzamasına neden oldu.  Yazlık bölgelerdeki tadilatların son dönemde arttığını belirten Nur Azade Yazgan, "Mayıs’ta dış cephe boya kategorisindeki ürünlerimizde geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 79'luk artış yaşadık" açıklamasında bulundu. Nur Azade Yazgan, satışın yoğunlaştığı ve geçen yıla göre artışın yaşandığı bölgeleri Antalya, İzmir, Ayvalık, Trabzon İzmit, Bursa ve Kayseri olarak sıraladı. 

Nur Azade Yazgan, yeni AR-GE merkezi binasına taşınan Polisan Kansai Boya'nın katma değeri yüksek, yenilikçi ürünler üzerindeki çalışmalarını sürdürdüğünü hatırlatarak, "Pandemi koşullarında da strateji ve güçlü duruşumuzla ülke ekonomisine ve istihdama katkılarımızı aralıksız sürdürüyoruz. İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından hazırlanan 2020 yılı 'Türkiye'nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' listesinde bu yıl da yer alarak başarımızı sürdürdük. Şıklık ve hijyeni yaşam alanlarına taşıyarak katma değer üretmek için çalışmalarımızı büyüterek devam ettiriyoruz. İnovatif ve fark yaratacağına inandığımız yeni ürünleri tüketicilerle buluşturmaktan son derece mutlu ve gururluyuz" dedi. 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...