SERBEST KÜRSÜ

SERBEST KÜRSÜ

Sizden gelenler...

Şerbetçi Dükkanı

07 Temmuz 2018 - 16:39

Bir şerbet değil şerbetçi markası olarak Erenköy Şerbet ve Meşrubat 2014 yılında İstanbul Kadıköy’de kuruldu. Geleneksel yöntemlerle üretilen yenilikçi içecekler tasarlayan Mustafa Pektaş’ın çıkış noktası şerbet olsa da asıl düşüncesi insanların içinde oturup kaliteli müzikler eşliğinde içeceklerini yudumlayacakları bir şerbetçi dükkanıdır.

İşe ilk olarak üretim noktasını kurmakla başlayan Mustafa Pektaş 45 çeşit şerbet üretimi yapmaktadır. 2016’dan itibaren menüsüne gazozları da ekleyen Erenköy Şerbet ve Meşrubat’ta 5 çeşit de benzeri olmayan katkısız gazozlar üretmektedir. Şimdilik tek fermente içeceği ise Trakya Bölgesinde yapılan Tükenmez Şerbetidir. Meyve şerbetlerini mevsiminde, her yıl takip ettiği takvime göre üretmektedir.

2018 ocak ayında ilk satış noktasını İstanbul Feneryolu’nda açan Erenköy Şerbet ve Meşrubat böylece sevenlerinin karşısına ete kemiğe bürünmüş olarak çıkmıştır. Feneryolu dükkanda kapıdan giren herkes üretilen şerbetlerin hepsinden tatma imkanına sahiptir.

Şerbetler:

Demirhindi, acıbadem, kuşburnu, reyhan, meyankökü, biberiye, tükenmez, limonatalar; Meyve Şerbetleri (mevsiminde) çilek, şeftali, susamlı vişne, frambuaz, karadut, kaktüs, kızılcık, nar, ayva, mandalina, nane portakal, hurma, erik, üzüm; Çiçek şerbetleri: lavanta, yasemin, gül, mürver, gelincik; Şekersiz: Ballı zencefilli nane limon, pekmezli zencefilli incir, su şerbeti.

Gazozlar: Kakule limon, anason, defne, muskat cevizi, vanilya.

Öncelikle kendi topladığı meyve ve çiçekleri içeceklerinde kullanmayı tercih eden Erenköy Şerbet kimi zaman yerel üreticilerden ürün alırken, kimi zamanda semt pazarları ve halden de ürün temini yaparak tamamen katkısız, koruyucusuz kendine has içecekler üretmektedir.

Erenköy Şerbet ilk kurulduğu dönemde cafeler, restoranlar, oteller, toplu yemek organizasyonlarına içecek vermeye başladı. Bireysel müşterilerine de katıldığı organizasyonlar ve sosyal medyadan ulaşarak özellikle Anadolu Yakasında bir takipçi kitlesine ulaştı ve kısa zamanda İstanbul dışına da kargoyla gönderim yapmaya başladı.

Yenilikçi ürünleri ve şerbete getirdiği bakış açısıyla geleneksel saray içecekleri kategorisinden her kesime hitap eden bir dili benimseyerek şerbetseverlerle birlikte, şerbeti hiç tatmamış veya tercih etmemiş bir müşteri profiline ulaştı. Mustafa Pektaş içecekleri kendi deyimiyle olabilecek en ilkel şekilde hazırlanan ambalajlı ürünler olarak tanımlıyor.

Cam şişede, katkısız, tamamen el yapımı hazırladığı içeceklerde yüzde yüz pancar şekeri, bal veya pekmez kullanırken tamamen meyve ve baharatlarla hazırlanan, ekstra tatlandırıcı içermeyen şekersiz içecekler de yapmaktadır.

Beş yaşındaki bir çocuğun dünyanın tüm meyvelerinden yapılmış içeceklerin satıldığı dükkan hayaliyle başlayan ve hikayelerle büyüyerek bugüne gelen Erenköy Şerbet hikayelerini biriktirmeye devam ederken yeni içeceklerini de bu hikayelerden yola çıkarak tasarlamaya devam edecektir. Belki de bu sebepten en çok da çocukların ilgisini çekmektedir.

İçecek konusunda çıkış noktasını/yerelliği vurgulamak isteyen Mustafa Pektaş bu sebeple markasının adını bir bahar ayında Erenköy’de aldığı iş kurma fikriyle Erenköy olarak seçmiştir.

Mustafa Pektaş: 1979 istanbul doğumlu, Elektrik öğretmeni, yazar, senarist, şerbetçi

YORUMLAR

  • 0 Yorum