SERBEST KÜRSÜ

SERBEST KÜRSÜ

Sizden gelenler...

Deniz Feneri Derneği gönüllüleri...

21 Ağustos 2018 - 17:55

Dünya’nın dört bir yanına giden Deniz Feneri Derneği gönüllüleri Müslüman kardeşleri ile bayram namazında saf tuttu. 

Uzak Doğudan, Asya’ya, Afrika’dan, Balkanlara yükü iyilik olan gönüllülerimiz bu kurban bayramını da evlerinde aileleri ile değil hiç tanımadıkları Müslüman kardeşleri ile geçirmek için yollara düştüler. 

Ekipler görevli oldukları ülkelere ulaştılar, bayram namazında saf tuttular, kurban kesimlerine ve dağıtımlarına başladılar.

Bağışçılarının emanetlerini mazlumlara ulaştırmanın huzuruyla gönüllülerimiz bütün gücüyle dünyanın dört bir yanında çalışmalarını sürdürüyor.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bugün dünyanın kan, gözyaşı olan mazlum coğrafyalarında Deniz Feneri Derneği ve diğer STK lar kurbanı vesile kılarak milyonlarca insana barış götürüyor, iyilik götürüyor.

Gönüllülerin gittikleri coğrafyaların masum ve mazlum insanlarının dualarını ise Türkiye’ye getiriyorlar.

Kurban; bireysel  bir ibadet olmakla beraber  ‘’son yoksula ulaşana dek’’ kapı kapı ziyaret edilen ihtiyaç sahibi aileler vasıtasıyla büyük bir gönüllü hareketine dönüşmüştür. 

Bu organizasyon aynı zamanda kardeşlik bağlarını güçlendiren, mesajı “barış” olan bir harekettir. 

Bu imkânı oluşturan ise halkımızın merhamet elidir.

Kurban ibadetini vekâlet yolu ile yerine getirmek üzere yolara düşen, 

Dünya’nın dört bir yanına giderek Müslüman ihtiyaç sahipleri ile Bayram namazına duran, vekâlet kurbanları kesen, dağıtan gönüllülere, bağışçılara sahiplerine duaya vesile oldukları için şükran borçluyuz.

Deniz Feneri Derneği olarak Türkiye’de Amasya ve Ankara 

Türkiye dışında ise Deniz Feneri Derneği bu yıl; Çad, Etiyopya, Fildişi Sahili, Gana, Kenya, Moritanya, Nijer, Somali, Sudan, Tanzanya, Uganda, Afganistan, Bangladeş, Endonezya, Filipinler, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Pakistan, Sri Lanka, Tayland-Patani, Arnavutluk, Bosna, Bulgaristan, Kosova, Makedonya, Filistin, Irak, Lübnan, Suriye, Arakan’da kurban kesecek

22 Ağustos Çarşamba akşamı yani bayramın ikinci günü saat 17.30 a kadar genel merkezimizden, şube, temsilciliklerimizden ve denizfeneriorgtr üzerinden kurban bağışı alımlarımız devam edecek." 

YORUMLAR

  • 0 Yorum