SERBEST KÜRSÜ

SERBEST KÜRSÜ

Sizden gelenler...

Blog yazısı: Twitter Lite şimdi Türkiye'de

15 Ağustos 2018 - 01:02

Her gün dünya çapında pek çok insan haberleri ve gündemi takip etmek için Twitter’ı kullanıyor. Fakat mobil internet hızının yavaşlığı, internet fiyatlarının yüksek olması ve mobil cihazlardaki gigabyte’ların yetersizliği zaman zaman Twitter kullanımını zorlaştırıyor. Yeni ürünler tasarlarken hangi ürün olursa olsun kullanıcılara mümkün olduğu kadar iyi bir tecrübe yaşatmak istiyoruz.

Bu nedenlerden yola çıkarak geçen sene Twitter Lite uygulamasını Google Play Store’da yayınladık. Twitter Lite; veri kullanımını azaltıyor, daha yavaş olan mobil ağlarda hızlı yükleniyor ve cihazlarda daha az yer kaplıyor. Bugün, Twitter Lite’ın 21 ülkeye daha yayıldığını heyecanla duyuruyoruz. Bu ülkeler arasında Arjantin, Belarus, Dominik Cumhuriyeti, Gana, Guatemala, Honduras, Hindistan, Endonezya, Ürdün, Kenya, Lübnan, Fas, Nikaragua, Paraguay, Romanya, Türkiye, Uganda, Ukrayna, Yemen ve Zimbabve bulunuyor. Artık Twitter Lite’a 45 farklı ülkeden Google Play Store aracılığıyla ulaşılabilir.

Twitter Lite’ın Twitter’ı daha kulanışlı kılan özellikleri:

Daha az veri harcar: Twitter Lite’ın veriye, bant genişliğine ve cihaz kısıtlamalarına sahip kişiler tarafından erişilebilir olduğundan emin olmak istiyoruz. ‘Data Saver’ modunu açarak telefonunuza hangi fotoğraf ve videoların indirileceğini siz seçebiliyorsunuz. İstediğiniz içerikleri ‘İmajı İndirin’ veya ‘Video’yu İndirin’ seçenekleriyle telefonunuza yükleyebiliyorsunuz. Bu fonksiyon sizin uygulamayı kullanırken yaptığınız veri harcamalarını azaltıyor.

·2G ve 3G ağları için tasarlanmıştır: 3MB’da Twitter Lite veri kullanımını azaltıyor ve cihazınızda daha az yer kaplıyor. Aynı zamanda yavaş telefon ağlarında hızlı çalışıyor. Uygulamayı 2G veya 3G ağlarında kullanıyorsanız içeriklerin ne kadar hızlı bir şekilde yüklendiğini göreceksiniz. Ne tür bir ağda olursanız olun neler olduğunu görebilmenizi sağlamak istiyoruz!

· Yer işaretleri: Telefonunuzda internetiniz azalıyor ve bir Tweet’i kaydetmek istiyorsanız Bookmarks yani yer işaretleri özelliğimizi kullanabilirsiniz. Önemli bulduğunuz Tweetleri internet bağlantınızın daha kuvvetli veya verinizin daha fazla olduğu bir zaman için uygulamada kaydedebilirsiniz.

· Bildirimler: Bugünden itibaren Twitter Lite bildirimleri destekliyor ve sizin dünyada olan her şeyi anında öğrenmenizi sağlıyor.

· Gece modu: Gece modu gün içinde bile timeline’a daha karanlık bir tema vererek gözlerinizin yorulmasını engelliyor.

· Threads: Geçen sene anons ettiğimiz gibi, artık aynı konudaki Tweetleri bir arada görmek mümkün! Composer tuşuna bir artı işareti ekleyerek artık Twitter’da thread yaratmak çok kolay. Bu sayede bağlantılı Tweetlerinizi aynı zamanda yayınlayabilirsiniz.

Mobil cihazlar günümüzde internet kullanımını değiştirmeye devam ederken biz Twitter’ın hala kullanışlı, gündemde ve güvenilir olduğundan emin olmak istiyoruz. Nerede olursanız olun, dünyada olup bitenleri takip etmek için hep Twitter’dan faydalanmanızı istiyoruz. Biz Twitter Lite uygulamasını başka ülkelere uyarlamak için çalışırken siz Twitter’a akıllı telefonunuzdan veya tablet tarayıcınızdan mobile.twitter.com adresini takip ederek ulaşabilirsiniz. Twitter Lite ile beraber spor, politika, televizyon veya önemsediğiniz herhangi bir konu hakkında anında, tüm verilerinizi harcamadan, bildirim alabilirsiniz

Twitter Lite’ı Google Play Store’dan bugün indirin!

Download Twitter Lite from the Google Play Store today!

YORUMLAR

  • 0 Yorum