SEBAHATTİN KARACA

SEBAHATTİN KARACA

Turizmci / Yerel Tarih Araştırmacısı

Ankara Otelcilik Okulu Mezunları Derneği'nin Toplantıları Bayram Yeridir

16 Ekim 2017 - 23:21

Ankara Otelcilik Okulu Mezunları Derneği (Anomed) her yıl Türkiye’nin güzel bir köşesinde  üç gün - üç gece süren buluşma düzenler.  

Bu durum yaklaşık otuz yıldır sürer gider.

İtiraf edeyim çok güzel olur.  

Ortalık adeta  kısa sürede bayram yerine ve bayram havasına bürünür.

Önce yıllarca birbirini görememiş aynı sınıfta, aynı sırada okumuş, aynı yatakhaneyi paylaşmış aynı karavanadan üç yıl boyunca çorbasını içip, yemeği yemiş, aynı  ekmeği bölüşmüş  dostlarla, bir araya gelmenin, birbirini görmenin  sevinci yaşanır.

Birbirine sımsıkı sarılarak ayrılığın hasretini gidermenin keyfine ve tadına doyum olmaz.

Bu kardeşlikten öte bir şeydir.

Duygu yüklü anlar yaşanır.

Sevinç gözyaşları döken de olur, yıllar sonra birbirini tanıyamayan da...

TOPLANTILAR YAPILIR.

Diğer tarafdan çok yönden faydalı da toplantılar yapılır.

Olabilecekler üzerine görüşler – fikirler – tecrübeler aktarılır.

Turizm sezonunun nerede nasıl geçtiği ve bir yıl sonra nerede nasıl olacağı ile birlikte Türkiye’nin turizm konusunda rakip ülkelerle nasıl baş edebileceği üzerine konular masaya yatırılır.

HER ŞEYE DOYULUR DA, SOHBETLERE DOYULMAZ.

Birlikte günübirlik turlar düzenlenir.

Ören yerlerine gidilir. Yenilir içilir her şeye doyulur da, sohbetlere doyulmaz..

Bu öyle bir coşkulu bir araya gelmedir ki, üç günün sonunda kimse kimseden ayrılmak bile istemez.

Ayrılırken, seneye tekrar görüşmek dilekleri hüzünle havada uçuşur.

Bir sonra ki toplantının nerede  yapılacağı  daha otelden ayrılmadan merak konusuna dönüşür.

Tam da bu atmosferde,  Yabancı hocalardan iyi eğitim alarak 1964 yılında mezun olanve Türk Turizminin her alanında  çok faydalı  işler yapmış bulunan ilk mezunlar,  büyük toplantıdan bağımsız olarak, kendi aralarında ilk defa bir araya geldiler.

BÜYÜK BULUŞMA FOÇA’DA GERÇEKLEŞTİ

1964 yılında mezun olarak, Türk turizmine kazandırılan ülkemizin ilk eğitimli turizm gönüllüleri,  ve o yıllarda okulda müdürlük yapmış olan Yunus Aslan hoca  İzmir’in şirin ilçesi Foça’da ve Foça’nın 36 yıllık işletmesi Hotel Karacam’da bir araya geldiler.

Üç gün sürecek büyük buluşma için Türkiye’nin her yerinden gelenlerin yanı sıra, Tayland – Avusturalya – Amerika – İngiltere – Almanya gibi ülkelerden eşleriyle birlikte gelenlerin varlığı dikkat çekti.

Özellikle uzaktan katılan Türkiye’nin eğitilmiş ilk turizm elçilerinin, yıllar sonra okul arkadaşları ile buluşmaları sırasında her birinin sevinç ve heyecanı gözden kaçmadı.

Foça’da gerçekleşen bu tarihi buluşmayı organize eden aynı dönem mezunları duygu ve düşüncelerini şöyle dile getirdiler.

Hilmi Erbil : “Okulumuzun mezunlarının bir derneği var. Kısa adı  Anomed  Esasında derneğimiz her yıl Türkiye’nin güzide bir otelinde yılda bir kere genişletilmiş faydalı ve verimli toplantı düzenler. Bizler o toplantıları kaçırmayız. Ancak şimdiki toplantımız 1964 yılında okuldan mezun olan, Türkiye’nin ilk eğitilmiş turizm neferlerinin bir araya geldiği anlamlı bir toplantı oldu. Birbirini 40-50 senedir görmeyen dostlar bir araya geldik ve çok mutluyuz”.

Refik Şen: “Uzun yıllar sonra bu güzel buluşmaya bir nebze katkım olduysa ne mutlu bana, bundan dolayı bahtiyarım. Bu toplantıya  katılan  arkadaşlarına ve bu konuda yardımlarını esirgemeyenlere  teşekkür ediyorum”.

Ruhi Yaman: Bazılarını okul sıralarından beri görmedim. Yarım yüz yıllık dostlarımla tekrar bir araya geldiğim için mutluyum. Bu mutluluk müdürümüz Yunus hoca ile bir kez daha buluşmakla daha da bir anlam kazandı, diyerek birlikteliğin güzelliğinden bahsetti.

Yunus aslan ( Hoca): "Ankara Otelcilik Okulu ilktir. Hiç bir zaman ikinci olmayacaktır. Bu gururu bizler ölünceye kadar taşımaktan mutlu olacağız “ sözleri ile duygularını dile getirdi.

Evet,  Üyesi olmaktan büyük keyif aldığım Anomed’liler, bu yıl 26-29 ekim tarihleri arasında Didim- İncekum’da  Venosa Reach Resort  buluşacaklar. 

Bu güzel geleneği  ilerleyen  yıllarda da başka toplantılar ile devam ettirecekler. 

Daha coşkulu ve daha  mutlu birliktelikleri  yaşamak,  özlenen dostlukları, arkadaşlıkları ve kardeşlikleri  sürdürmek  için,  bu güzel  buluşmaları  heyecanı ile sürdüreceklerdir.

Bundan adım kadar eminim.

Sebahattin Karaca 

YORUMLAR

  • 0 Yorum