RIDVAN KARAPEHLİVAN

RIDVAN KARAPEHLİVAN

Bakırçay Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni

Muhalefete göre; "Dikili CHP'nin" adayı kim olmalı?

12 Eylül 2018 - 23:37

Dikili CHP’nin belediye başkan adayı kim olacak. Buna bir de muhalefetin gözü ile bakalım dedik. Dikili siyasetinde 25 yıldır var olan 2009 AKP Adayı Önder Akşengür’e sorduk. 

İlk önce elbette kendisinin aday olup olmayacağını ve aday olursa karşısına kimin çıkmasını istediğini anlattı.

Akşengür partisi AK Partinin ’nin işinin hala çok zor olduğunu olası bir MHP ve Ak Parti ittifakının bile CHP ve HDP seçmeninden gelecek 5-6 bin oya ihtiyaç duyacaklarını söyledi.

10 yıl sonra tekrar belediye başkan adayı olup olmayacağını sorduğumuz Akşengür “Bu CHP’nin genel durumu ve adayına bağlı.

Bir de CHP’li seçmenin partisinden bıkkınlık derecesine bağlı olduğunu” ifade etti.

CHP’li seçmenin partisinden bıkkınlığının hala samimi ve yeter düzeyde olmadığını belirten Akşengür olası bir Cumhur İttifakının adayı olması durumunda karşısına mevcut belediye başkanı Mustafa Tosun çıkarsa kazanma şanslarının daha yüksek olduğunu söyledi.

3 aday adayı hakkında bir hayli ilginç fikirlere sahip olan Akşengür “Bana Kılıçdaroğlu’na ilk desteği verdiği için Mustafa Tosun’un adaylık konusunda daha şanslı olacağına inandığını söyledi.

Mustafa Tosun’un Kılıçdaroğlu ailesi ile özel diyaloglarının olduğunu belirten Akşengür “Sayın Tosun’un bu son kozuydu bu koz ile aday olursa olur” dedi.

Mevcut CHP belediye meclis üyesi Adil Kırgöz’ün siyasetten karşılığı olsa da sosyal bakımından eksik kaldığını söyleyen Akşengür “akıllı birisi, parayı çok iyi kullanıyor. Partisine de çok yatırım yaptı. Bu başkanlıkta çok önemli partisi de tabanda destek veriyor en büyük eksiği halkta hala sıcak bir karşılık bulamamasıdır”

Rıza Gök hakkında da konuşan Akşengür “Uzun zamandır ortalarda olmamasına rağmen tutarlı, namuslu, otoriter ve başarılı bir işadamı bu belediye başkanlığı için büyük bir artı. Ayrıca uzun süredir CHP’li ve ideolojik açısından da parti tabanını kucaklayıcı birleştirici bir isim olur tek sıkıntısı kıl payı kaçırdığı adaylık sonrası siyasete küsmesi ve ortalarda gözükmemesi” dedi.

RIDVAN KARAPEHLİVAN / BAKIRÇAY BÖLGE GAZETESİ 

YORUMLAR

  • 0 Yorum