ENGİN CİVAN

ENGİN CİVAN

[email protected]

Yeşilköy'den Hangzhou'ya Yol Gider

01 Temmuz 2016 - 00:22

Eski İstanbullular ‘Yeşilköy’der. Defalarca şahit oldum, kaptan pilotlarda aralarında Yeşilköy olarak bahsederler. Bugün resmi adı Atatürk Havalimanı.

Adı ne olursa olsun havalimanına yapılan İŞİD'in terör saldırısı bir oyun değiştiricidir.

Konu komplo teorileri üretmek için mümbit ve müsait. Ekranlara çıkan 'balon' kafalıları görünce dayanamadım bende topa girdim.

HAYALLERE SON
Müslümandır, Sünni'dir esas savaşı Hristiyanlara, Yahudilere ve Alev'i Esad'a karşıdır gibi Türkiye kaynaklı saf yaklaşımların gerçekten saf olduğu ispat edildi.

Orta-Asya, Kafkaslar gibi bölgelerdeki Türki kökenli insanlar kardeştir, dosttur, 'gardaştır' gibi naif ve hayali duruşların, üç teröristin Dağıstanlı, Özbek ve Tajik olmasıyla beraber son bulması gerektiğini gördük.

Eğer 3 terörist böyle bir eylemi gerçekleştiriyorsa emin olun en az 103 kişilik bir 'network', destek ağının arkalarında olması gerekir. Kısacası olay 3 kişiyle sınırlı değildir.

Zamanında 'hürriyet savaşçısı' diyerek Kafkas kökenli silahlı insanları Türkiye'de hapisanelerden kaçıran Hükümetin Çiller'in hükümeti olduğunu hatırlamakta fayda var.

Özbek'lerin Afganistan'da önce Sovyetlerle sonra ABD'ye karşı savaşarak tam gerilla olduklarını hatırlatmakta fayda var. Kelle kesen kızıl sakallı İŞİD Komutanının 'Özbek Ömer' olduğunu bilmekte fayda var.    

ANADOLU MÜSLÜMANLIĞININ FARKLILIĞI ORTAYA ÇIKTI
Esasen Sünni Arap inanışını kendisine düstur etmiş bir terörist oluşumun kendine ve kendi çıkarlarına dokunan Türkiye'ye müslüman kardeş filan gibi bakmayıp doğrudan hedef alması umarım bazı uyuyanları uyandırır.

Uyanması gerekenlerin başında 'Sünni Osmanlı' hayalini eski kitap kokulu kütüphanelerden çıkarıp işportaya geçerli teori olarak süren eski Başbakan Davutoğlu gelmektedir.  

Bir defa daha gördük ki Sisi Mısır'ının, İŞİD'in ve İran'nın Türkiye Müslümanlığınla gönül bağı yok. Onlar için acımasız mafya kuralları geçerli. Yani onlar başka müslüman Anadolu başka müslüman.

İTI İTE KIRDIRAN DIŞ POLİTİKA
Üzgünüm ama bu faturada Davutoğlu'nla çıkacak. Kürt devletinin kurulmasına her zaman her yerde karşı çıkmış Türkiye Cumhuriyet'i son 6 yıldır 'köylü kurnazlığı' yaparak, YPG ve diğer Kürtlerle savaşıyor diye, İŞİD'e 'faydalı' terörist' gözüyle bakmıştır.

Bırak 'birbirlerini' yesinler, yıpratsınlar, hırpalasınlar yaklaşımı kısa vadede faydalı olsada sonuçta İstanbul saldırısıyla bunun ne kadar ucuz bir strateji olduğunu gördük. 

Unutmayalım terörist teröristtir ve tıpkı mafya örgütleri gibi hayali söylemleri sis bombası yaparak cebini doldurmaya bakar.

ERDOĞAN NE YAPAR 
Cumhurbaşkan'ı Erdoğan'ı her konuda eleştirebiliriz ama 'yiğidi öldür hakkını yeme' misali bir konuda kendisine hak vermek zorundayız.

Gerçekten dünya 5'den büyük. Burada kasdedilen 5'de dünyayı yöneten 5 üyelik BM güvenlik konseyidir.

Erdoğan kişiliği gereği İŞİD'in yaptığı kalleşliğin altında kalmaz. Mutlaka karşılık verecektir ama karşılık ne olacaktır.

4-5 EYLÜL'DE HANGZHOU'DA 
Çin kenti Hangzhou'da G-20 toplantısı var. BM Güvenlik Konseyi'nin 5 üyesi orada  olacak. Geçen yaz Erdoğan Çin ziyaretinde 'Doğu Türkistan Bağımsızlık hareketi terörist kuruluştur' diyerek Zhi'nin gönlünü aldı.

Putin Kafkas kökenli Çerkes savaşçılardan kesinlikle haz etmiyor ve Türkiye Rusya'yla arayı düzeltti. Putin Esad'a dokunmayın, Akdeniz'de Rus Deniz Üssü kalsın, gerisine karışmam, diyebilir.

Paris ve Brüksel saldırısından sonra Fransa el kaldırmaya dünden razı.

Geriye ABD'de ve İngiltere kalıyor. Obama bugüne kadar fazla barışçıl kaldığı için büyük eleştiri aldı bu sefer gider ayak teşne olabilir.

İngiltere'de BP'nin hakkı gözetilsin bana uyar şeklinde konuya girebilir.

Büyük soru ABD ve İngiltere'nin Kürtler konusunda, yani PKK, YPG ve diğer gruplarla ilgili nasıl tavır alacağı...

Erdoğan'ın Anglo-Saksonların Kürt endişesine karşı ' Barış Görüşmeleri' kartını yeniden açması mümkün.
Kısacası, Yeşilköy’den Hangzhou’ya giden yok Rakka’da son bulabilir.

Sonuç olarak Ekim başı TSK'da yeni komuta kademesiyle birlikte İŞİD'e karşı 'full-scale' savaş ve bu savaşın yan ürünü olarak Başkanlık sistemine hazır olun. 

ENGİN CİVAN / ABD 

YORUMLAR

  • 0 Yorum