CEREN YAĞCIKÖSEOĞLU

CEREN YAĞCIKÖSEOĞLU

Psikolog / www.cerenyagcikoseoglu.com.tr

Kendi sınırlarını keşfetmek için...

29 Kasım 2017 - 18:15

Modern yaşamın getirdiği fobiler, ailevi-kişisel problemler, tüketim toplumunda artan sıkıntılar, sosyal şartların olumsuzluğu, trafik-otopark sorunu, hava ve gürültü kirliliği gibi durumlar insan psikolojisini  olumsuz yönde etkilediğini sıklıkla gözlemlediğimiz unsurlardır.

Bu şartlar altında, kişiler kendilerini iyileştirmek adına, sağlıklarını tehlikeye düşürecek seçimler yapma eğilimi göstermektedirler bu sebeple alkol, madde ve sigara kullanımı artışını araştırmalar desteklemektedir. 

Kişilerin kısa vadede rahatlamasını sağlayan ancak uzun sürede problem yaratan bağımlılıkların gelişmesi özellikle öfke yönetimi ile ilgili problemlerin başta olmak üzere duygu durum bozuklukları ve kişilerarası iletişim sorunlarının arttırdığını  yapılan çalışmalar destekler niteliktedir. 

Kişilerin psikolojilerini olumsuz etkilemesine sebep olan durumlar ile başaçıkmaları ve bu durumu yönetme becerileri geliştirmesi son derece önemlidir.

Öyle ki toplumumuzda ‘psikoloğa gitme’ düşüncesine ait ön yargıların azalmaya başlaması önem arz eden bir gelişmedir. 

Ekonomik koşullar, yaş, cinsiyet ,eğitim, kişi ve yakın çevrenin tutumları, psikolojik destek alma tutum ve davranışı üzerinde oldukça etkili olduğu açıktır.

Destek kişinin kendini tanıma ve zorlandığı durumları yönetmekle birlikte kendi sınırlarını keşfetmek için işlevli bir araçtır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum