Yaz Günlerinde En Çok Bu Hizmetleri Arıyoruz

Türkiye'nin hizmet alanında en büyük online platformu Armut.com, yaz döneminde kullanıcılar tarafından en çok ihtiyaç duyulan hizmetleri belirledi...

Yaz Günlerinde En Çok Bu Hizmetleri Arıyoruz
03 Eylül 2019 - 14:29

Türkiye genelinden gelen taleplere göre; kullanıcılar ev bakımı ve temizliğine öncelik verdi. Sineklik, haşere ilaçlama, klima montajı gibi hizmet talepleri önceki döneme göre ciddi oranda yükselirken, yüzme dersi arayışında %100’den fazla artış görüldü. Türkiye genelinden platforma ulaşan talepler incelenerek oluşturulan trend raporuna göre, yazın en çok ihtiyaç duyulan hizmetler şöyle sıralandı.

Evden Eve Nakliyat

Yazın favori hizmeti bu yıl da değişmedi ve taşınma oldu. Yaz boyunca en çok tercih edilen hizmet, evden eve nakliyat olurken taşınmalar, önceki döneme göre yüzde 24 oranında artış gösterdi.

Ev Temizliği

Önceliği evine veren kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen ikinci hizmet temizlik oldu. Temizlik taleplerinde geçen yılın aynı dönemine göre %17, bahar aylarına göre yüzde ise %19 oranında düşüş görüldü.

Yüzme Dersi

Yüzme öğrenmek ya da yüzme tekniklerini geliştirmek isteyenler bu yaza adeta damgasını vurdu! Geçen yıla göre %153 oranında daha fazla talep gören yüzme dersi, bahar aylarına göre de %116 oranında daha fazla tercih edildi.

Boyacı (Boya Badana Ustası)

Yaz ayları boyunca en çok talep edilen üçüncü hizmet boya/badana olurken, boyacı talepleri, bahar aylarına göre %1 oranında geriledi. Bu dönemde en çok tercih edilen renk gri olurken, tavanlar en çok talep edilen bölge oldu.

Parça Eşya Taşıma

Yazın en çok ihtiyaç duyulan bir diğer hizmeti parça eşya taşıma oldu. Evlerin ihtiyaç duyulan eşyaları ya da bir türlü vakit ayrılıp alınamayan eksikleri, yine yaz aylarında tamamlandı. Önceki döneme göre bu hizmetten faydalananların sayısı %15 oranında arttı.

Psikolog

Psikolog arayışlarında geçen yaza oranla %26, bahar dönemine oranla % 6,5 oranında artış görüldü.

Koltuk Yıkama Temizleme

Türkiye genelinde koltuk temizleme talepleri geçen yaza göre %26, ilkbahar aylarına göre %8 oranında arttı.

Masaj

Yazın stresini masajla atmak isteyenler, yazın en çok ihtiyaç duyulan hizmetler listesinde, hatırı sayılır talepleriyle öne çıktı. Masaj hizmetinden faydalanmak isteyenler bahar aylarına göre %29 oranında daha fazlaydı.

Direksiyon Özel Ders

Yazın en çok ihtiyaç duyulan hizmetlerden biri de direksiyon dersi oldu. Geçen yaza göre özel direksiyon dersi almak isteyenlerin oranı %38, ilkbahar aylarına göre ise %19 artış gösterdi.

Marangoz

Yaz aylarının vazgeçilmezlerinden biri olan tadilat işleri, bu yaz kendini marangoz arayışıyla gösterdi. Geçen yaza göre %38 oranında artan talepler, ilkbahara göre ise %3 oranında geriledi. Böylece, marangozluk işlerini yaz aylarına bırakmayanlar dikkat çekti J

İngilizce Özel Ders

Yaz aylarının rehavetinden sıyrılıp dilini geliştirmek isteyenler raporun en ilgi çeken verilerini oluşturdu J Yaz ayları boyunca İngilizce özel ders almak isteyenler geçen yaza göre %45, bahar aylarına göre %6 oranında artış gösterdi.

Haşere İlaçlama

Sıcakların artışıyla birlikte haşere ilaçlama hizmeti de artış gösteren hizmetler arasında yer aldı ve en çok aranan hizmetler listesine adını yazdırdı. Geçen yıla göre %48 daha fazla ihtiyaç duyulan hizmet, ilkbahar aylarına göre %58 oranında daha fazla tercih edildi.

Sineklik

Yaz aylarının olmazsa olmazı sineklerle mücadele “sineklik” hizmetini üst sıralara taşıdı. Türkiye genelinde bu yaz, bahar aylarına göre %60 oranında daha fazla sineklik takıldı.

Halı yıkama

Klima montajı

Şehirlerarası nakliyat

Matematik özel dersi

Koltuk döşeme

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"Türk Dışişleri açısından yılın belki de en sorunlu günü 24 Nisan..."
“Türk Dışişleri açısından yılın belki de en sorunlu günü...
Prof. Dr. İlber Ortaylı İZKİTAP Fest'e konuk oldu
Prof. Dr. İlber Ortaylı İZKİTAP Fest'e konuk oldu