Yarım Asırlık Lezzetin Adı Memoş Tantuni

Babadan oğula değişmeyen lezzetiyle Memoş Tantuni yıllara meydan okuyor!..

Yarım Asırlık Lezzetin Adı Memoş Tantuni
01 Mayıs 2019 - 21:22

1964 yılında tantuninin anavatanı Mersin’nin Tarihi Büyük Hamam Sokağı’nda hayatına başlayan Memoş Tantuni, bugün tantuni deyince ilk akla gelen markalardan. Mütevazı bir kebapçı olarak hayatına başlayan Memoş Tantuni, kurucusu Hasan Tahsin Yelkenaç’ın eti işleme tekniğiyle adını büyük kitlelere duyurdu. Hasan Tahsin Usta’nın kasap olan babasından öğrendiği bu teknik ile yaptığı yemekler dükkanı kısa sürede çevre esnafının değişmez adresi haline getirdi.

 1979 yılında Hasan Tahsin Usta’nın oğulları Cengiz ve Mehmet Can’ın da babalarına katılmaları ise markayı bugünlere getiren dönüm noktası oldu. Mehmet Can’ın küçük yaşına rağmen işini severek yapması ve insan ilişkilerindeki başarısı müşterilerin ona taktığı ‘Memoş’ lakabıyla anılmasını sağladı. Bundan sonra marka yeniden yapılanmaya giderek hem daha kurumsal bir altyapı kazandı hem de ismini Memoş Tantuni olarak değiştirdi. Eski milli basketbolcu Ömer Onan ile imzalanan ortaklık ise markayı yurt genelinde daha tanınır ve takip edilir bir hale getirdi.

Memoş Tantuni’nin Mersin’de bir barakanın kebapçıya dönüştürülmesiyle başlayan hikayesi bugün 7 şubesiyle devam ediyor. Her geçen gün farklı şehirlerden franchise talepleri alan Memoş Tantuni 2019 yılını 8 açık şubeyle kapatmayı, 2020 yılında ise 25’i açık olmak üzere 30 şubeye ulaşmayı hedefliyor.

55 yıllık tecrübesi ve karlı yatırım fırsatlarıyla tantuninin babadan oğula geçen lezzeti Memoş Tantuni, önce Türkiye’nin sonra da dünyanın farklı şehirlerine lezzet katmak için yeni yatırımcılarıyla buluşmayı bekliyor!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...