Vatan Partisi'nden Tunç Soyer'e zam tepkisi

Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Mutlu'dan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e çağrı: Su ve ulaşım zamları geri alınsın!

Vatan Partisi'nden Tunç Soyer'e zam tepkisi
15 Ağustos 2020 - 17:00
İzmir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde önce suya sonra şehir içi ulaşım ücretlerine zam yaptı. İzmir’de ulaşıma ve suya yapılan zamlarla ilgili tartışmalar gündemdeki yerini korurken Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Dr. Rifat Mutlu da duruma tepki gösterdi. Zamlara olan tepkisini '90DakikamaDokunma' etiketiyle sosyal medyaya taşıyan İzmirlilere bir destek de Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Dr. Rifat Mutlu'dan geldi.

Mutlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda; “Sayın Tunç Soyer, İzmir halkı işine gidip gelmek için sizin gibi başkan konutu yaptığınız ŞATO'da oturup, 5 dakika uzaklığındaki 'SARAY'a gidip gelmiyor. ‘Hakkaniyet ve Külfetlerin Adil Dağıtılması’ bu mudur?” ifadelerini kullandı.

İzmir’de suya yapılan zammı da değerlendiren Vatan Partili Mutlu, insan sağlığı açısından hayati önem taşıyan suyun özellikle pandemi dönemindeki önemine değindi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e “Zammı geri alın” çağrısında bulunan Mutlu, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer’in maliyeti karşılamak için yapıldığını belirttiği yüzde 11,7’lik su zammı, İzmir halkının Kovid-19 salgınına karşı korunabilmesi için geri alınmalıdır. Kovid-19 salgınında dünya genelinde 20 milyonu aşkın aktif vaka sayısı, 800 bin civarında can kaybı olmuştur. Salgın halen artarak devam etmektedir. TC Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan ‘Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosunda, 13 Ağustos tarihi itibariyle toplam hasta 245 bin 635 kişi, toplam vefat eden 5 bin 912 kişi olduğu belirtilmektedir. Bugün saptanan yeni hasta sayısı ise 1.243 kişidir. Kovid-19 için halen koruyucu aşı ve ilaç bulunmuş değildir. Kovid-19 ile mücadelede maske ve sosyal mesafenin yanında EL HİJYENİ ’nin hayati önemde olduğu Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus tarafından da belirtilmektedir. Bu nedenle ‘El yıkama imkânlarının’ artırılması gerekmektedir. DSÖ Başkanı, okullar da dahil olmak üzere tüm ortamlarda Kovid-19’u önlemek ve kontrol edebilmek için suya ve hijyen hizmetlerine erişimin çok önemli olduğunu belirtmektedir. Su, dünyada alternatifi olmayan tek maddedir. İzmir Büyükşehir Belediyesinin yaptığı en son yüzde 11,7’lik su zammı İle birlikte 2020 yılı içinde yapılan fiyat artışı kümülatif olarak yüzde 38,1’i bulmuştur. İzmir halkı, Aralık 2019’da 43,3 TL ödediği 10 metreküp suya son yapılan zamla birlikte kullanmak zorunda olduğu su için 59,8 TL ödeyecektir. Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediyesinin Ocak- Haziran 2020 dönemini kapsayan 6 aylık süreçte su ve içecek için ödenen paranın 40 Milyon TL olduğu da belirtilmektedir. Kovid-19 salgınının halen devam ettiği bu süreçte yapılan su zammı İzmir halkının koronavirüse karşı mücadelesini azaltacaktır. Dünyada alternatifi olmayan tek madde olan suya yapılan zammın kaldırılması halk sağlığı yönünden büyük önem taşımaktadır. Sayın Tunç Soyer’den maliyeti gerekçe göstererek yaptığı su zammını geri almasını gerekli buluyoruz”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...