VakıfBank, Sultanlar Ligi'ndeki galibiyet serisini sürdürdü

VakıfBank, Misli.com Sultanlar Ligi 1/4 play-off’u ilk maçında Türk Hava Yolları’na konuk oldu. Normal sezonu lider tamamlayan sarı-siyahlılar, rakibini 3-2 yenerek final yolunda avantajı elde etti.

VakıfBank, Sultanlar Ligi'ndeki galibiyet serisini sürdürdü
22 Nisan 2022 - 20:38

VakıfBank, Türk Hava Yolları karşısında avantajı aldı

VakıfBank, Misli.com Sultanlar Ligi 1/4 play-off’u ilk maçında Türk Hava Yolları’na konuk oldu.  Normal sezonu lider tamamlayan sarı-siyahlılar, rakibini 3-2 yenerek final yolunda avantajı elde etti. VakıfBank’ta Isabelle Haak kaydettiği 21 sayıyla karşılaşmanın en skorer oyuncusu olmayı başardı.
 
Bu sezon FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda, AXA Sigorta Kupa Voley’de ve Spor Toto Şampiyonlar Kupası’nda zafer yaşayan VakıfBank, Misli.com Sultanlar Ligi’ndeki kazanma serisini sürdürdü. İkinci yarısında maç kaybetmeden normal sezonu lig lideri olarak tamamlayan sarı-siyahlılar, 1/4 play-off’u ilk maçında Türk Hava Yolları’nı 3-2 mağlup ederek seride 1-0 öne geçti.
 
Vestel Burhan Felek Voleybol Salonu’ndaki mücadelenin çekişmeli geçen ilk setini Türk Hava Yolları 25-23 aldı. 2. sette güçlü bir oyun ortaya koyan sarı-siyahlılar rakibine yalnızca 11 sayı verdi ve durumu 1-1’e getirdi. 3. seti 25-18 alan THY, bir kez daha öne geçti. VakıfBank, 4. sette yine etkili bir oyunla bu kez rakibine 15 sayı verdi ve maçı karar setine taşıdı. Karar setinde de ritmini koruyan sarı-siyahlılar, seti 15-9 karşılaşmayı ise 3-2 kazandı. 
 
VakıfBank’ta Isabelle Haak 21 sayıyla günün en skorer ismi olurken; Zehra Güneş 17, Michelle Bartsch-Hackley 14, Gabi 13 sayı kaydetti.
 

Giovanni Guidetti: “Yoğun bir dönemde önemli bir galibiyet aldık”

Karşılaşmanın ardından açıklama yapan VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti: “Türk Hava Yolları’nı tebrik ederim. Bugün güçlü bir performans ortaya koydular. Biz VakıfBank olarak her zaman iyi oynamak ve kazanmak zorundayız. Bugün bazı bölümlerde yeteri kadar iyi oynayamadık ancak yoğun bir dönemde önemli bir galibiyet aldık. Bir antrenör olarak bugünkü performansımızı anlayışla karşılamam gerekiyor. Oldukça tempolu bir dönemden geçiyoruz. İlk maçı kazandığımız için mutluyum. Pazartesi final biletini de almak istiyoruz” dedi.
 
VakıfBank, 25 Nisan Pazartesi THY ile serinin ikinci maçında bir kez daha karşılaşacak. 15.00’te başlayacak mücadeleyi kazanması halinde sarı-siyahlılar, Misli.com Sultanlar Ligi play-off’unda finale yükselecek. VakıfBank’ın finaldeki rakibi Fenerbahçe Opet – Eczacıbaşı Dynavit eşleşmesinin kazananı olacak.
 
THY - VAKIFBANK: 2-3
SALON: 
Vestel Burhan Felek Voleybol Salonu
HAKEMLER: Nurper Özbar, Esat Danzili
THY: Bahar Toksoy Guidetti 8, Lauren Carlini, Madison Kingdon 2, Aslı Kalaç 7, Kiera Van Ryk 18, Şeyma Ercan 5, Ceren Önal (L), Anna Orthmann 19, Polen Ünver 2, Ada Germen, 
VAKIFBANK: Cansu Özbay 2, Gabi 13, Zehra Güneş 17, Isabelle Haak 21, Michelle Bartsch-Hackley 14, Kübra Akman 6, Aylin Acar (L), Ayça Aykaç (L), Buket Gülübay 1, Tuğba Şenoğlu 1, Chiaka Ogbogu, Meryem Boz 2
SETLER: 25-23, 11-25, 25-18, 15-25, 9-15
SET SÜRELERİ: 112 dakika (29’, 20’, 26’, 22’, 15’)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri Hariç 473 Milyon TL"
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri...