VakıfBank, Gelire Endeksli Senetler için talep toplamaya başladı
VakıfBank, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ihraç edilen Gelire Endeksli Devlet İç Borçlanma Senetleri (GES) için talep toplamaya başladı.

16 Haziran 2022 - 11:38
VakıfBank, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ihraç edilen Gelire Endeksli Devlet İç Borçlanma Senetleri (GES) için talep toplamaya başladı. 22 Haziran’a kadar sürecek talep toplama için asgari talep tutarı 1.000 TL olarak belirlendi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, yatırım araçlarının çeşitlendirilmesi, yatırımcı tabanının genişletilmesi ve yatırımcıların TL cinsi varlıklara yönelimlerini teşvik etmek amacıyla Gelire Endeksli Devlet İç Borçlanma Senedi (GES) ihraç edileceği açıklamasının ardından VakıfBank talep toplama sürecini başlattı.Talep toplama dönemi, tüm Türkiye’de 22 Haziran tarihine kadar sürecek ve senetler, 24 Haziran 2022 tarihinde yatırımcıların hesaplarına aktarılacak. Yalnızca gerçek kişilere yönelik olarak yürütülen ve asgari talep tutarının 1.000 TL olarak belirlendiği GES talep toplama işlemlerinde kupon ve anapara ödemeleri VakıfBank aracılığı ile yapılacak. 182 gün vadeli GES’in ilk kupon ödemesi 23 Eylül 2022; ikinci ödemesi ise 23 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.
GES talebinde bulunmak isteyenlerin VakıfBank şubeleri, İnternet Bankacılığı, VakıfBank Mobil ya da 08502220724 numaralı VakıfBank Müşteri İletişim Merkezi aracılığıyla başvuruda bulunması yeterli.
DHMİ ve KEGM hasılat paylarına endeksli getiri
GES’lerin getirileri, Kamu İktisadi Teşebbüsleri içerisinde yer alan Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden (KEGM) bütçeye aktarılan hasılat paylarına endeksli olacak ve senetlerin getirilerine ilişkin ödemelerin hesaplanmasında DHMİ ve KEGM tarafından bütçeye aktarılan üç aylık hasılat paylarının toplamı esas alınacak. Kupon ödemeleri, Hazine tarafından belirlenen getiri oranının hasılat payı tutarları gerçekleşmeleri neticesinde hesaplanan endeks değeri ile yeniden değerlenmesi yöntemiyle hesaplanacak.- Türk halkının yüzde 48'i sinirli
- Tartışılacak reklam görselleriyle ne hedefleniyor?
- Düğünler güç gösterisi aracı haline geliyor!
- "CHP’li Soyer belediyeyi batırdı, esnafın ekmeğine göz dikti"
- Orman yangınlarına karşı hangi önlemler alınmalı?
- YKS sonuçları 20 Temmuz'da açıklanacak!
- "25 senedir İzmir'i yönetiyorlar, elle tutulur bir tane hizmetleri yok"
- 'Artık eski Türkiye yok, masada, sahada güçlü Türkiye var'
- Foça'nın Karataş'ı nasıl efsane oldu?
- Hakan Aran: Tarımdaki hikâyeyi teknolojiyle değiştirebiliriz!
- Önlem alınmazsa kimliğimiz değişecek
- Dardanel, Dünya Okyanus Günü’nde sürdürülebilir balıkçılığa dikkat çekiyor
- Toplumda sapkın davranışlar artar mı?
- Prof. Dr. Işın Çelebi: “Neo liberal politikalar bitmiştir”
- Dünya Göçebe Oyunları'nın tarihleri belli oldu