Uzmanından 'alerjen' uyarısı:

"Gebelikte alerjenlerden ve kimyasallardan uzak durun!.."

 Uzmanından 'alerjen' uyarısı:
23 Eylül 2018 - 13:48

Bebeklerde görülen alerjilerin genetik etkileri kadar önemli bir diğer nokta anne adaylarının hamilelik sürecinde yaşam tarzı olduğunu biliyor muydunuz? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Bahar Baykal bebeklerin anne karnında çok fazla kimyasal ve alerjene maruz kalmaması gerektiğini söyledi.

Çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan alerjik reaksiyonlar neredeyse tüm yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Vücutta alerji oluşumunu tetikleyen alerjenler özellikle bebeklik döneminde birçok annenin kabusu.

Dikkatli olunmalı

Gıda, ilaç ve kimyasallar gibi birçok etkenin alerjiye sebep olduğunu ifade eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Bahar Baykal, “Alerjen dediğimiz vücutta tepkiye yol açan bazı maddeler var. Vücut bu maddeleri tehlikeli olarak algılayıp bağışıklık sistemini harekete geçirerek bir takım kimyasallar salgılamaya başlıyor ve bu kimyasallar vücutta tahrişe yol açıyor. Nerede, ne zaman, ne kadar ve neyden etkileneceğinizi bilmiyorsunuz. Alerjide genetik faktörler kadar anne karnında maruz kalınan tüm kozmetik ürünler, saç boyaları, yiyeceklerdeki koruyucu maddeler, boyalar, böcek ilaçları, hormonlar, sanayi kuruluşlarından havaya salınan gazlar da etkili. Kana karışan tüm kimyasallar ve alerjenlerin plasenta yoluyla bebeğe geçebiliyor. Gebelikte bu alerjenlerden uzak durmak atılacak en önemli adımların başında geliyor. Belki tamamen koruyamayız onları ama ne kadar az alerjene maruz kalırlarsa o kadar iyi” diye konuştu.

Neler Yapılmalı:

-Kozmetik ürün seçerken gebelikte kullanacağınız belki az çeşit ama kaliteli bir kaç ürün alınmalı. Buna makyaj ürünleri ve şampuan da dahil. Üzerinde ‘hipoalerjenik’ ibaresi olmasına dikkat edilmeli. Bebekler için üretilen ürünler tercih edilebilir.

-Bebeğin organ oluşumunun tamamlandığı 4. Ay sonuna kadar bekledikten sonra, organik saç boyaları ile saçlar boyatılabilir. Saç boyatırken boyayı başın üzerinde kısa süre tutmalı ve  mümkünse açık havada beklemeli ya da odayı havalandırmaya dikkat edilmeli

-Gıdaları tüketirken katkı maddeli, hazır gıdalardan uzak durulmalı. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...