Üsküdar Diş Hekimliği ilk öğrencilerini alacak!

Üsküdar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yumuşhan Günay, 2020-2021 akademik yılında kurulan fakültenin ilk öğrencilerini 2021-2022 akademik yılında kabul edeceğini söyledi. Fakültenin 40 kontenjanı bulunuyor.

Üsküdar Diş Hekimliği ilk öğrencilerini alacak!
04 Ağustos 2021 - 10:40

Özgün bir eğitim programı ile değer üreten hekimler yetişecek…

 Üsküdar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, 2021-2021 akademik yılında ilk öğrencilerini almaya hazırlanıyor. Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yumuşhan Günay, 35 bin metrekare alan üzerinde kurulu NP Diş ve Sağlık Yerleşkesinde son teknolojiyle donatılan laboratuvarları, klinikleri, derslikleri ve sosyal alanlarıyla geleceğin bilgili, donanımlı, değer üreten diş hekimlerini yetiştireceklerini kaydetti. Geçmişten günümüze gelen Diş Hekimi ve Diş Hekimliği tarifini geleceğin dinamiklerine göre yenilediklerini, zenginleştirdiklerini ifade eden Günay, öğrencilere yenilenen bu vizyonun ışığında özgün bir eğitim programı sunduklarını ifade etti.
 
Üsküdar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yumuşhan Günay, 2020-2021 akademik yılında kurulan fakültenin ilk öğrencilerini 2021-2022 akademik yılında kabul edeceğini söyledi. Fakültenin 40 kontenjanı bulunuyor.

Prof. Dr. Yumuşhan Günay: “NP Diş ve Sağlık Yerleşkesi’nde geleceğin diş hekimlerini yetiştireceğiz”

Üsküdar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin 35 bin metrekare alan üzerine kurulu NP Diş ve Sağlık Yerleşkesinde yer aldığını kaydeden Prof. Dr. Yumuşhan Günay, “Fakültemiz son teknolojiyle donatılmış laboratuvarları, klinikleri, derslikleri, sosyal alanları ve çok daha fazlasıyla geleceğin bilgili ve donanımlı diş hekimi adaylarını bekliyor.” dedi.

Temel tıp bilimleri eğitimi tıp fakültesinde verilecek

Diş Hekimliği Fakültesi’nin Tıp Fakültesi ile aynı kampüste bulunmasının önemini vurgulayan Prof. Dr. Yumuşhan Günay, Klinik Disiplinler ve Temel Eğitim Disiplinleri olmak üzere iki bölümde eğitim vereceklerini kaydetti. Prof. Dr. Yumuşhan Günay, şunları söyledi:
 
“Üsküdar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde öğrencilerimiz, temel tıp bilimleri eğitimlerini Tıp Fakültemizde alacaklar. Fakültemize 200 metre mesafede bulunan Tıp Fakültemize yürüyerek üç dakikada ulaşılabiliyor. Öğrenciler, Tıp Fakültesinde yer alan multidisipliner 1 ve 2 laboratuvarları, tıbbi eğitim beceri laboratuvarı, anatomi laboratuvarı ve simüle hasta laboratuvarının yanı sıra amfi ve akıllı derslikler ile konferans salonu, kütüphane ve yemekhaneden de yararlanabilecekler. Ayrıca yeşillikler içinde yer alan bahçe ve sosyal alanlardan da faydalanacak olan Üsküdar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri, tüm bu imkânlarla parlak bir geleceğe emin adımlarla yürüyecekler.”
 
Prof. Dr. Yumuşhan Günay, modern alt yapı özelliklerinin yanı sıra güçlü akademik kadrosuyla da fark oluşturan Üsküdar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin ilk öğrencilerini üst düzey kalitede yükseköğrenimle buluşturmak üzere hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürdüklerini ifade etti.  

Kapalı devre görüntü ve ses sistemi bulunuyor

Fakültede 30 adet öğrenci eğitim masası ve bir adet eğitmen masasının yer aldığı fantom laboratuvarı bulunduğunu kaydeden Prof. Dr. Yumuşhan Günay, “Aynı katta alçı ve akrilik laboratuvarı ile 60 adet öğrenci eğitim masası ve bir adet eğitmen masasının bulunduğu preklinik laboratuvarı da yer alıyor. Laboratuvarlara entegre edilen kapalı devre görüntü ve ses sistemiyle eğitmen masasındaki faaliyetler, eş zamanlı olarak öğrenci eğitim masalarındaki monitörlere de aktarılabiliyor.” dedi. 
 
Farklı klinik ve laboratuvarlarda eğitim verilecek
Prof. Dr. Yumuşhan Günay, fakültelerinde yer alan Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Kliniği, Periodontoloji Kliniği ve Restoratif Kliniği, Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Kliniği, Endodonti Kliniği, Protetik Diş Tedavisi Kliniği ve Entegre Tedavi Kliniği’nde öğrenciler ve öğretim elemanları için özel tasarlanan 70 adet diş ünitinin bulunduğunu söyledi. Günay, engelli hastaların kullanabileceği diş ünitlerine de yer verdiklerini kaydetti.
 
Prof. Dr. Günay, Diş Hekimliği Fakültesi’nde ayrıca 60 adet öğrenci eğitim masasının yer aldığı preklinik laboratuvarı, alçı – akrilik laboratuvarı, tam teşekküllü ameliyathane, sterilizasyon ve radyoloji birimlerinin de yer aldığını söyledi.
 
Günay: “Değer üreten bir diş hekimi yetiştirmeyi hedefliyoruz”
Prof. Dr. Günay, “Programımızın bir başka ayağında sizleri geleceğin diş hekimliğine hazırlayacak içerikte bir bilişim ve robotik eğitimi sunulacak. Programımızı hayata geçirmede Üsküdar Üniversitesi’nin birikimi ve güçlü kadrosu önemli bir kaynak olacak. Sözün özü; Üsküdar Üniversitesi ailesi olarak amacımız sizi geleceğe insani değerler adına, mutluluk adına ve bilim adına değer üreten bir diş hekimi olarak hazırlamaktır.” diye konuştu.
 
Sosyal ve kültürel alanlara da sahip olacak
Prof. Dr. Yumuşhan Günay, Diş Hekimliği Fakültesi’nde temel tıp bilimlerine yönelik anatomi, tıbbi beceri, multidisipliner I ve II laboratuvarlarının yanı sıra son teknolojiyle donatılmış derslik ve amfilerin de bulunduğunu söyledi. Prof. Dr. Yumuşhan Günay, “Öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimine yönelik olarak ise 600 kişilik konferans salonu, kafeler, restoranlar, spor salonları, zengin içerikli iki ayrı kütüphane ve okuma alanları yer alıyor.” dedi.
 
Özgün bir eğitim modeli…
Geleceğin başarılı ve donanımlı diş hekimlerini yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Prof. Dr. Yumuşhan Günay, geçmişten günümüze gelen Diş Hekimi ve Diş Hekimliği tarifini geleceğin dinamiklerine göre yenilediklerini, zenginleştirdilerini ifade ederek “Öğrencilere yenilenen bu vizyonun ışığında özgün bir eğitim programı sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
Ayrıca Prof. Dr. Günay Üsküdar Diş Hekimliği Fakültesi’nin çağı yaşatacak, geleceği kuracak eğitimle, donanımla yola çıktığını ve bunun yanı sıra fakülte olarak toplumu ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirmeyi hedeflediklerini kaydetti.
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"