Üsküdar Belediyesi'nden Yılın En Büyük İftar Sofrası

Üsküdar Belediyesi’nin kurduğu 2 kilometrelik iftar sofrasında yaklaşık 100 bin kişi, Üsküdar’dan Harem’e uzanan sahil yolunda Boğaz manzarası eşliğinde iftar yaptı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, dünyanın incisi olarak nitelendirdiği Üsküdar’daki muhabbet sofrasının Türkiye’deki birlik ve beraberlik duygusunu çok güzel yansıttığını söylerken Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise tarihi bir olaya ev sahipliği yaptıkları için büyük mutluluk yaşadıklarını ifade etti

Üsküdar Belediyesi'nden Yılın En Büyük İftar Sofrası
11 Haziran 2018 - 15:13

Türkiye’ye ilkleri kazandıran projelerin mimari Üsküdar Belediyesi, Ramazan’ın en büyük iftar sofrasını kurdu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in de yer aldığı, Üsküdar’dan Harem’e uzanan sahil yolunda 2 kilometre uzunluğundaki iftar sofrasında yaklaşık 100 bin kişi Boğaz manzarası eşliğinde orucunu açtı.

Kız Kulesi ve İstanbul Boğazı eşliğinde Katar Hayır Derneği’nin desteğiyle gerçekleştirilen iftarda; 50 bin kişi masalarda, 50 bin kişi ise kurulan yemek dağıtım noktalarında orucunu açtı. İftara katılanlara mercimek çorbası, etli pilav, tulumba tatlısı, ayran, su, hurma, pide ve çay dağıtıldı. Dev iftar yemeği için 1.5 ton tereyağı, 1.5 ton sıvı yağı, 3 ton mercimek, 5 ton pirinç, 10 ton et, 1 ton nohut kullanılırken aynı zamanda 5 ton Osmanlı tulumbası, 100 bin şişe su, 100 bin şişe ayran ve 2 ton hurma da ikram edildi.

HİLMİ TÜRKMEN: TARİHİ BİR OLAYA EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programında konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen, Kadir Gecesi'ni tebrik ederek, bu gecenin tüm mazlumların kurtuluşuna vesile olmasını diledi. Üsküdar’ın toplu iftar geleneğinin başladığı yer olduğunu belirten Başkan Hilmi Türkmen ‘Şu anda İstanbul’un kalbinde, dünyanın en güzel yerlerinden birindeyiz. Karşımızda Kız Kulesi, hemen arkamızda Tarihi Yarımada; Ayasofya, Sultanahmet… Üsküdar Belediyesi olarak tarihi bir olaya ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. Bu akşam burada bütün misafirlerimizle gönül sofrasında buluştuk. Görüyorsunuz bütün İstanbul burada, bütün Türkiye burada, yurt dışından misafirlerimiz var. Bir olduk, birlik olduk, birlikte Türkiye olduk. Gönlümüz bir, kalbimiz bir, dualarımız bir. Bu mübarek gece, bütün Müslümanlar için birlik ve beraberliğimize; Tüm mazlumların kurtuluşuna vesile olsun. Hep birlikte huzur, sağlık içerisinde; sevgi, kardeşlik ve huzur dolu nice günler yaşayalım. Bayramınız ve yarınlarımız kutlu olsun’’ diye konuştu.

BERAT ALBAYRAK: BU OYUNU BOZACAK TEK GÜÇ SİZSİNİZ

Dünyanın incisi olarak nitelendirdiği Üsküdar’daki muhabbet sofrasının Türkiye’deki birlik ve beraberlik duygusunu çok güzel yansıttığını söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ise iftar programında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

‘Bu coğrafyada son 15 yılda Türk, Kürt, Arap demeden kadın, erkek, çocuk 2 milyondan fazla kişi öldü. Bölgemiz ateş çemberi. Türkiye'nin birlik ve beraberliğini bozmaya, yıkmaya çalışanların tek hedefi var ki o da bizim birlik ve beraberliği. Bütün bu oyunu bozacak olan tek güç var. O da sizin bu muhabbet sofrasında verdiğiniz fotoğraf gibi tüm Türkiye'nin 81 milyonun yek vücut olarak omuz omuza beraber olması. Yoksa, terör örgütleri PKK Kürt, FETÖ Türk, DEAŞ Kürt. Ne Kürt, ne Türk ne de Arap, fark etmez. Hepsinin ortak özelliği iplerinin dışarı olan terör örgütleri olması. Bu anlamda, kimin kiminle iş tuttuğunu görerek, 24 Haziran'da kimlerin ne beklenti içinde olduğunu çok net görmemiz lazım. Bu kardeşliğin daim olması, büyük ve güçlü Türkiye yolunda ilerlemesi temennisiyle. İftarınızı ve Kadir Gecenizi tebrik ediyor, yaklaşan Ramazan Bayramı'nızı kutluyorum.’

ÇOK ÖNEMLİ STRATEJİMİZİ AÇIKLADIK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Birilerinin hayalleri bizim icraatlarımıza ulaşamadı" şeklindeki cümlesini hatırlatan Albayrak, geçen hafta çok titiz bir çalışma sonucunda borun ham maddede tonunu 200 dolardan stratejik ürüne dönüştüğünde tonunu 400 bin dolara çıkaracak stratejiyi açıkladıklarını anlattı.

Albayrak, yüksek teknolojili bor ürünlerinin tank, helikopter, nükleer santrallerdeki soğutucu çubukları gibi birçok önemli alanda kullanıldığını belirterek, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin "Bordan cam üreteceğiz." yönündeki açıklamasını eleştirdi. Borcamın 10 yıllar önce üretildiğine dikkati çeken Berat Albayrak, "Sizin vizyonunuz buysa vah ki ne vah. Danışmanların da mı yok? İnsan üzülüyor. 'Çok iyi ekonomi ekibi var, vizyon, strateji ekibi var' deniyor ama bunun 10 yıllar önce üretildiğini kendisine söyleyen bir danışman yok mu etrafında? AK Parti döneminde Türkiye'nin nereden nereye geldiğiyle ilgili yüreğinde vicdanı olan her insanın şunu hayal etmesi gerektiğini düşünüyorum. 15 sene önce bu ülke neredeydi, bugün nerede? Hastaneler, yollar, havaalanları, köprüler, metrolar, bunlar icraat kısmı. İnsansız Hava Araçları, Silahlı İnsansız Hava Araçları, yerli sondaj gemimiz, ATAK gibi birçok anlamda nereden nereye geldik. Hepsi büyük ve güçlü Türkiye ideali için, sizlerin refahı huzuru için" diye konuştu.

Üsküdar Belediyesi bu dev organizasyon için tüm detayları düşündü. Üsküdar meydanı bitişiğindeki Şemsipaşa’da kurulan iftar çadırından Harem girişindeki balıkçılar barınağına kadar olan yaklaşık 2 kilometrelik alan, sabah saat 10. 00’dan itibaren trafiğe kapatıldı ve 2 kilometre uzunluğundaki alana iftar masaları kuruldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...