Uşak'ta "6. Tarım ve Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı" için güç birliği

Uşak, yeni teknolojilerle üreticiyi buluşturacak olan Uşak 6. Tarım ve Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı için güç birliği yaptı.

Uşak'ta "6. Tarım ve Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı" için güç birliği
05 Ağustos 2021 - 08:55

Uşak’ta güç birliği

Uşak, yeni teknolojilerle üreticiyi buluşturacak olan Uşak 6. Tarım ve Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı için güç birliği yaptı. Pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıl gerçekleştirilemeyen fuar, bu yıl sektörün önde gelen firma, birlik ve kooperatiflerini hem üretici hem yurtiçi ve yurtdışı alıcılarla buluşturacak. 16-19 Eylül tarihleri arasında Uşak Kemal Öz Çok Amaçlı Kapalı Fuar Alanı’nda pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirilecek fuarda tarımdaki son yenilikler ve teknolojik gelişmeler, büyük ve küçükbaş hayvanlar, çiftlik ekipmanları, genetik alanındaki son yenilikler görücüye çıkacak. GL Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan, fuar öncesi Uşak sektör temsilcileriyle danışma kurulu toplantısında bir araya geldi. Toplantıda fuarın teması “Tıbbi Aromatik Bitkiler” olarak belirlendi.
 
Toplantıya Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kurnaz, Uşak İl Tarım ve Orman Müdürü Ertan Keleş, Uşak Ziraat Odası Başkanı Nafiz Mıdık, Uşak Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezer, Uşak Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Çelen, Uşak TKDK İl Koordinatörü Hasan Duru, Uşak Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Yılmaz ve Uşak Süt Üreticileri Birliği Başkanı Uğur Aydoğan başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları yöneticileri ile siyasi parti il başkanları katıldı. 
 
GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan zor koşullara rağmen, fuarın ticari hacmini geçen yılın üzerinde gerçekleşmesi için tüm imkanlarını seferber edeceklerini söyledi. Ceylan “Üreticimiz, çiftçimiz fuarı, en önemli pazar olarak görüyor ve önemsiyor. Bu ilgiyi asla karşılıksız bırakmayız. Her yıl olduğu gibi bu yıl da sizlerin fikirlerini alıp ortak akıl ile ilerleyecek, bölge ekonomisine katkı sağlayacak bir fuar gerçekleştireceğiz" dedi. 
 
Toplantı katılımcıları ise görüşlerini şöyle açıkladı:
Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kurnaz: “Çiftçimizi bilinçlendirmek ve yeniliklerden haberdar etmek amacıyla düzenlenen fuarlar bizim için çok önemli. Belediye olarak elimizden gelen tüm desteği vereceğiz” 
 
Uşak Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezer: “Salgın sürecinde fuar heyecanı hepimizin umutlarını yeniden yeşertti. Çiftçilerimiz, fuarı dört gözle bekliyor. Biz de her türlü desteğimizi sağlayacağız”
 
Uşak Ziraat Odası Başkanı Nafiz Mıdık: “Eskiden çiftçilerimizi farklı illerdeki fuarlara götürürdük, bu fuar sayesinde kendi şehrimizde tüm ihtiyaçlarımızı karşılama, teknolojiden haberdar olma şansına sahip olduk”
 
Uşak TKDK İl Koordinatörü Hasan Duru: “Fuarlar sayesinde yatırımcılar yeni makinaları, sistemleri ve teknolojileri görüyor. Fuarımızın şehrimize büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz" 
 
Tarım Orman İl Müdürü Ertan Keleş: “Bu fuar yıllardır en iyi şekilde düzenlendi. Bu yıl da öyle olacağını umuyoruz, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz"
 
Uşak Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Çelen: “Tarımda tüm paydaşlar, birlikte olursak olumlu sonuçlar elde edebiliyoruz. İşte tüm paydaşların bir arada bulunduğu fuar, bu açıdan çok önemli” 
 
Uşak Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Yılmaz: “Yerel ürünlerimizin tanıtılması ve gençlerimizin bilgilendirilerek tarıma teşvik edilmesi bizler için çok önemli, fuardan umutluyuz”
 
Uşak Süt Üreticileri Birliği Başkanı Uğur Aydoğan: “Son birkaç yıldır kuraklık çekiyoruz. İklim bize kendini uydurmuyorsa, kendimizi iklime uydurmalıyız. Fuarın ana teması bu açıdan çok önemli”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...