Uşak Ege 5. Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın açılışı güç birliğine sahne oldu

GL Platform Fuarcılık tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen “Uşak Ege Tarım ve Hayvancılık Fuarı” kapılarını açtı...

Uşak Ege 5. Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın açılışı güç birliğine sahne oldu
07 Eylül 2019 - 00:44

Uşak Ege 5. Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın açılışığı güçbirliğine sahne oldu. Kentteki tüm kurum ve kuruluşların desteğiyle açılan fuarın ilk gününde katılımcı firmalar üreticinin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Bir çok tarım aleti ilk günden satıldı. Uşak Tarım ve Orman İl Müdürü Ertan Keleş, kırsal kalkınma yardımlarının desteklenmesi programının ay sonuna kadar devam edeceğini hatırlatarak, üreticinin fuardan yapacağı teknolojik alımlarda yüzde 50 hibe desteğinden yararlanabileceğini açıkladı. Uşak Vali Yardımcısı Muammer Balcı, "Uşaklı üreticilerimiz bu fuarla, çok daha düşük maliyetle çok daha güzel imkanlara kavuşacak" dedi.

GL Platform Fuarcılık tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen “Uşak Ege Tarım ve Hayvancılık Fuarı” kapılarını açtı. Kemalöz Mahallesi Kapalı Pazar Yeri’ndeki fuarın ilk gününde, kadın çiftçilerin kıyasıya yarışı damga vurdu. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Kadın Çiftçi Yarışması”nın galibi Karahanlı ilçesinden Adile Uğur oldu. Uğur ödülünü Uşak Vali Yardımcısı Muammer Balcı'nın elinden aldı.

6 ayda 50 milyon lira destek
Açılışta konuşan Uşak Vali Yardımcısı Balcı, devletin üreticiye yönelik desteklemelerin önemine dikkat çekerek, bu desteklerle çiftçinin gelişen teknolojiyi temin ettiğini söyledi. Geçen yıl Uşak çiftçisine 66 milyon liralık katkı sağlandığını bu yılın daha ilk altı ayında ise desteğin şimdiden 50 milyon liraya ulaştığını söyleyen Balcı, fuarın üreticilere bilgi ve bakış açısı kazandıracağını, daha düşük maliyetle daha güzel imkanlar sağlayacağını belirtti.

"Milli üretim geleceğimizdir"
Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Yalçın ise yeri üretime dikkat çekti. Yalçın “Bu fuar ekonomik yapı, tarım sanayi ve ticaret üzerine kurulu nüfus başta olmak üzere tüm ülkenin gelişimi için yapı taşı niteliğinde. Fuarda vatandaşlarımıza teknolojik gelişmeleri tanıtmak, üreticimize kampanyalar ve kolaylıklar sunmak, geleceğimize yapılan en büyük yatırımdır” dedi.

"Uşak Fuarı'na dev destek"
Uşak Tarım ve Orman İl Müdürü Ertan Keleş ise Uşak’ın 35 bin çiftçisi, 217 bin hektar işlenen tarım arazisi, 143 bin büyükbaş, 375 küçükbaş, 100 milyon kanatlı et üretimi ve 3.3 milyarlık gayrı safi milli hasılayla ülke ekonomisinde büyük bir yer tuttuğunu vurguladı. Yeni bilgileri, teknik ve teknolojileri üreticiyle buluşturan fuarla hedefin Uşak’ı hakettiği gibi tarımsal anlamda bir üst lige çıkarmak olduğunu söyleyen Keleş, kırsal kalkınma yardımlarının desteklenmesi programlarının 30 Eylül’e kadar devam edeceğini hatırlatarak “Fuar alanındaki teknolojilerden yüzde 50 hibe desteğinden faydalanmak için de bakanlığımızla iletişime geçebilirsiniz” diye konuştu.

Uşak Ziraat Odası Başkanı Nafiz Mıdık ise tarım ve hayvancılık sektörünün bütün canlıların en temel gıda ihtiyaçlarını karşıladığını, dünya nüfusunun artmasıyla bu ihtiyaç attığını belirtti. Mıdık “Tarıma yapılan yatırım; üretime, ekonomiye, ülkeye, milliliye ve yerliliğe, çocuklarımıza ve geleceğimize yapılan yatırımdır” dedi. Konuşmaların ardından fuara destek veren tüm kuruluşlara teşekkür plaketi verildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"