Uşak 7. Tarım ve Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı yedinci kez kapılarını açtı

GL Platform Fuarcılık tarafından Kemal Öz Çok Amaçlı Kapalı Fuar Alanında düzenlenen Uşak 7. Tarım ve Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, üreticiyi alıcılarla buluşturdu.

Uşak 7. Tarım ve Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı yedinci kez kapılarını açtı
23 Eylül 2022 - 23:24

"HEP DESTEK TAM DESTEK"

Yılın ilk altı ayında 142 milyon TL aldığı tarım desteğinin yıl sonunda kadar 300 milyon TL’ye ulaşması beklenen Uşak, bu desteği karşılıksız bırakmadı. Şehirde ekilmedik bir karış toprak kalmadı. Sektörün güç birliğine sahne olan Uşak Tarım ve Hayvancılık Fuar’ının ilk gününde ise katılımcı firmalar, üreticinin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Bir çok tarım aleti ilk günden satıldı. Uşak Valisi Dr. Turan Ergün “Ekonomik ve tarımsal kalkınmanın yol haritası tarım fuarlarında. Her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz" dedi. 
 
GL Platform Fuarcılık tarafından Kemal Öz Çok Amaçlı Kapalı Fuar Alanında düzenlenen Uşak 7. Tarım ve Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, üreticiyi alıcılarla buluşturdu. Fuarın açılış töreninde konuşan Uşak Valisi Dr. Turan Ergün,  fuarların üretici ve tüketicinin buluştuğu, yeniliklerin sergilendiği, geleceğe yönelik siparişlerin verildiği, arz ve talebin kesiştiği önemli bir buluşma alanı olduğunu söyledi. Fuara 170 firmanın katıldığını ve 40 bin ziyaretinin beklendiğine dikkat çeken Dr. Ergün “Biz bundan sonraki dönemde de valilik olarak fuarlara her türlü desteği sağlamaya devam edecek, yeni teknolojileri halkımızla bu platformda buluşturmaya özen göstereceğiz” diye konuştu.
 

“EKİLMEDİK TOPRAK KALMAYACAK”

Üreticilere seslenen Vali Dr. Ergün “Küçük bir arazim var ama bana destek olun, üretim yapayım diyen herkesi destekliyoruz. İlk olarak arpa ve buğday tarım desteği için önemli bir adım attık. İl Özel İdareleri olarak biz bu sene desteğimizi yüzde 1800 artırdık. Çünkü önceliğimiz tarım. Tarım Bakanlığı ve İl Özel İdaresi’nin desteğiyle bu yıl ekilmedik toprak kalmasın mottosuyla devam edeceğiz” dedi.
 

“TARIM OLMADAN YAŞAM OLMAZ”

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ise böyle bir fuara ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Çakın "Tüm gücümüzle desteklediğimiz tarım fuarımızın, şehrimizdeki tarım hayvancılık ve ilgili alanlarda faaliyet gösteren herkese fayda sağlamasını istiyoruz" diye konuştu. 
 

“BU FUAR MİHENK TAŞIMIZ”

Uşak Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Sezer ise kalkınma için üretimin şart olduğuna dikkat çekti. Sezer, "Ülkemizde yerli üretim desteklerini, millileşme hamlelerini, tarım alanındaki gelişmeleri ve yeni teknolojileri heyecanla takip ediyoruz” dedi. Uşak’ın tarımın ve tarım fuarlarının önemini çok önce anladığını belirten Sezer “Yedi yıl önce gerçekleştirdiğimiz ilk fuarımız, şehrimiz ve bölgemiz için önemli bir mihenk taşı oldu. Şehrimiz global gelişmeleri yakından takip eden bir iş dünyasına sahip olduğunu da tarım fuarı ayrıcalığı ile gösteriyor” diye konuştu.
 
“FARKLI UFUKLAR AÇACAK”
Uşak Ziraat Odası Başkanı Nafiz Mıdık da "Tarım ve hayvancılık, hava ve sudan sonra tüm canlıların en temel ihtiyacıdır. Bu yüzden, bu fuarın önemi bizim için çok fazla, emeği geçen herkese, tüm vefakar çiftçilere teşekkür ederiz. Fuarımızın, sektörde farklı ufuklar açacağına inancım tam” dedi.
 
Fuarın ilk gününe kadın çiftçileri desteklemek amacıyla düzenlenen Kadın Çiftçi Bilgi Yarışması damga vurdu. Çiftçiler birbirinden zorlu sorulara doğru cevap verebilmek için ter döktü. Dereceye girenler ödüllerini açılış töreninde alırken, dört gün sürecek fuarda, tarımdaki son yenilikler ve teknolojik gelişmeler, çiftlik ekipmanları, genetik alanındaki son yenilikler sergileniyor.  

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz kalmadı
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz...
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet...