Urla Sahne kapılarını lezzetseverlere açtı

Gastronomi dünyasının önde gelen şeflerinden Ali Çetinkaya, en iyi et lezzetinin sırrı için iki yıl içinde 27 ülkeye giderek inceleme yaptı. 20 dönümlük alanda kurulan Urla Sahne bünyesinde yer alan The Guru ile bu sırrı İzmir'e taşıdı

Urla Sahne kapılarını lezzetseverlere açtı
07 Eylül 2020 - 08:35

İzmir gastronomide yeni nesil işletmelerle bir adım öne geçti. 20 dönüm arazi üzerine kurulu karma proje, Urla Sahne kapılarını lezzetseverlere açtı. Bünyesinde hizmet veren The Guru'nun Şefi Ali Çetinkaya, İzmirlilere en iyi lezzeti sunabilmek için tam 27 ülkede etin izini sürdü. Çetinkaya "İzmirlilere böylesini daha önce hiç görmedikleri bir mekan ve böylesini hiç tatmadıkları lezzeti sunacağız" dedi.

Tamamen doğa ile iç içe olan Urla Sahne farklı konseptiyle kapılarını açtı. Urla Sahne'nin bünyesinde et restoranı The Guru, cafe bistrosu The Grapes, yoga ve pilates yapılabilen ayrıca tenis kortlarıyla Veledrom Tenis Clup, festival ve etkinlikler için oluşturulan Humans Urla ile kuşbakışı Urla manzarasıyla butik otel Doors yer alıyor. Et severlerin uğrak noktası olmayı hedefleyen The Guru’nun şefi Ali Çetinkaya “Daha önce hiç böylesini görmedim, yemedim diyeceğiniz bir mekan. Konfor, doğallık, konuksever ekip ve harika lezzetleri aynı yerde bulmak isteyenlerin İzmir’deki adresi burası olacak” dedi.

Şef Çetinkaya en iyi eti bulup İzmirlilere sunmak için Arjantin’den Japonya’ya, Kore’den Brezilya’ya, Uruguay’dan Rusya’ya uzanan 27 ülkedeki çiftlerde incelemede bulundu. Gittiği her bölgedeki ırkların doğumundan büyüme gelişme ve kesime hazır dönemlerine kadar bütün süreçlerin nasıl işlediğinin takibini yaptığını söyleyen Çetinkaya “En son olarak da mezbahanelere giderek kesimlerin kaç günde bittiğini, etin ne kadar dinlenmesi gerektiğini kontrol ettim" dedi.

Steakhouse konseptini Ege’nin zengin mutfağı ile buluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Çetinkaya "Ege'nin kendine özgü mutfağıyla farklı diyarların mutfaklarını bir araya getirmek istedik. Pek çok yemek, salata ve meze çeşidine ev sahipliği yapıyoruz. Glutensiz bir mutfağa sahibiz. Keklerimizden atıştırmalarımıza kadar glutensiz lezzetlerimiz var. Herşey doğal. Ayrıca yalnızca et menüsü yok. Vejeteryansanız yine doğru yerdesiniz. Hepinizi bu lezzet şölenine bekliyoruz. 18 Eylül'de ise Cem Adrian konserine ev sahipliği yapıyoruz. Lezzetin de eğlenmenin de adresiyiz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"