Urla'da Enginar Şenliği

Göztepe Rotaract Kulübü ve Urla Kadın Kooperatifi işbirliği ile gerçekleştirilen Enginar Şenliği’ne İzmirliler akın etti.

Urla'da Enginar Şenliği
28 Şubat 2022 - 10:37
Göztepe Rotaract Kulübü, Urla Kadın Kooperatifi’nin de işbirliği ile Urla İskele’de Enginar Şenliği gerçekleştirdi. Urla’nın “coğrafi işaretli sakız enginarını” tüm Dünya’ya duyurmak amacıyla gerçekleştirilen şenliğe İzmirliler akın etti. 
 
Taze enginar, enginar konservesi, enginarlı erişte, Roma usulü enginar, enginar sirke, reçel ve püresi gibi bir çok enginarlı ürünün yer aldığı mini şenlikte ziyaretçiler tüm gün müzik eşliğinde enginar sezonunun açılışını kutladı. Şenlik boyunca dağıtılan gözlemeler ise ziyaretçilerin damaklarını şenlendirdi.
 
Göztepe Rotaract Kulübü 2021-2022 Dönem Başkanı Tansu Hekimoğlu kulüp olarak hedeflerinden birinin yerel kadın kooperatiflerine destek olmak olduğunu belirterek “Coğrafi işaretli Urla Sakız Enginarı bu kooperatif kadınları sayesinde hayat buldu, emekleriyle daha da değerli hale geldi. Biz de el emeği ile hazırlanan ürünlerin satışında bir nebze de olsa payımız olsun istedik. Kadınların ekonomik özgürlüklerini ve her anlamda iş hayatının içerisinde olmalarını destekliyoruz, bu konuda atılan her adımda biz de varız” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz kalmadı
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz...
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet...