Ünlü yazar Amin Maalouf Institut français Türkiye'de

Institut français Türkiye, düzenlediği çevrim içi etkinliklerle katılımcılarını birbirinden güzel etkinliklerle buluşturmaya devam ediyor.

Ünlü yazar Amin Maalouf Institut français Türkiye'de
20 Nisan 2021 - 19:35

Institut français Türkiye tarafından düzenlenen “Edebiyat Salonu” adındaki çevrim içi etkinliğin bu ayki konuğu eserleri 38 dile çevrilen ünlü yazar Amin Maalouf olacak.

28 Nisan tarihinde saat 19.00’da Zoom platformunda düzenlenecek olan Edebiyat Salonu etkinliğinde Amin Maalouf’a, eserlerini Türkçe'ye kazandıran çevirmen ve yazar Ali Berktay eşlik edecek.

Türkiye'de giderek artan sadık bir okur kitlesine ulaşan Maalouf, son romanı Empedokles’in Dostları ve denemesi Uygarlıkların Batışı ile büyük bir başarı yakaladı. Söz konusu iki eser merkezinde birden fazla kimlikle bağlantılı çatışmaların yer alacağı ve fikir tartışmalarının yaşanacağı bu etkinliği Yiğit Bener sunacak. Maalouf, hakkında merak edilenleri yanıtlayacak

Amin Maalouf kimdir ?
Amin Maalouf , 1949’da Lübnan’da doğdu. Ekonomi ve toplumbilim eğitimi gördükten sonra gazeteciliğe başlayan Maalouf, 1976’dan beri Paris’te yaşıyor. 1993 yılında Goncourt Akademisi Edebiyat Ödülü’ne layık görülen ve 2011 yılından beri Fransız Akademisi'nin üyesi olan yazarın kitapları 40'tan fazla dile çevrilmiş, eserleri Fransa'da ve çevrildiği birçok dilde geniş okur kitlesine ulaşmıştır. Çeşitli yayın organlarında yöneticilik ve köşe yazarlığı yapmış, yazarlık alanında onlarca ödül kazanmış olan Maalouf, bugün halen vaktinin çoğunu kitap yazmaya ayırmaktadır.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...