Ünlü Modacı Cemil İpekçi, Kula'yı Keşfetti

Kula’nın tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini görmek için hafta sonu dostlarıyla Ege’nin saklı hazinesi Kula’ya çıkartma yapan ünlü modacı Cemil İpekçi, yeni projeleri için keşif gezisi yaptı.

Ünlü Modacı Cemil İpekçi, Kula'yı Keşfetti
08 Temmuz 2018 - 17:16

Türkiye’de tarihi evleri ile ün yapmış Kula’yı tanımak ve keşfetmek için ilçeye gelen ünlü modacı Cemil İpekçi, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’u makamında ziyaret etti. Ziyarette, İpekçi’ye Türk Sanat Müziği Sanatçısı Zehra Su Olgun ve yakın dostları eşlik etti. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kula’yı turizmle kalkındırmak için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliğinde restore ettirilen Tarihi Beyler Evi’nden başlayan ziyarette, yaren ekibi gösterisi ünlü modacı İpekçi ve dostlarının büyük ilgisini çekti. İpekçi, yaren ekibinin kostümleri hakkında görüşlerini ifade ederek Kula motifleriyle kendi tasarlayacağı yaren başlıklarını yarenlere hediye edeceğini söyledi. Belediye Meclis üyelerinin de katıldığı Beyler Evi ziyareti, yöresel yemeklerin sunumu ile devam etti. 

Daha sonra Kula Kültür Tanıtım Evi, Zühtü Bey Konağı, Zabunlar Konağı, Tarihi Kula Çarşısı, Tabduk Emre ve Yunus Emre Türbesi, Halk Eğitim Merkezi’nde  keşif gezisi yapan ünlü modacı Cemil İpekçi, gittiği her yerde hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Kula’ya yaptığı başarılı çalışma ve projelerden dolayı Başkan Hüseyin Tosun’u tebrik eden ünlü modacı İpekçi, ileride Kula için projeler yapabileceklerinin müjdesini verdi. 

Cemil İpekçi, Nar Çiçeği Hanımeli Pazarı’nı Hizmete Açtı
Ünlü Türk Moda Tasarımcısı Cemil İpekçi, Kula Belediyesi’nin katkılarıyla daha önceden Etnografya Müzesi olarak kullanılmış, Kulalı kadınların el emeklerini üretip kazanç elde edebileceği bir sosyal alan haline getirilen Nar Çiçeği Hanımeli Pazarı’nın açılışına katıldı. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ve Kulalı girişimci kadınların da bulunduğu açılışta İpekçi, kadınların ürettiği ürünleri inceleyerek tasarım tavsiyelerinde bulundu.

Cemil İpekçi “ Kula’da, Büyük Bir Turizm Potansiyeli Var”
Kula’da 2 gün boyunca keşif gezisi yapan ünlü modacı Cemil İpekçi, basın mensuplarına Kula’ya ilk defa geldiğini belirterek, ''Kula, gezdiğim gördüğüm kadarıyla tarihi evleri, el sanatları, rengârenk sokakları, çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış binlerce yıllık geçmişi ile adeta bir kültür hazinesi. Tarihi Kula Evleri’nde kullanılan zengin motifler ve süslemeler, birçok kültürden izler taşıyor. Kula’nın kabuğunu kırması, turizmden hak ettiği değeri almasının zamanı gelmişte geçiyor. Bundan 8 yıl önce Mardin'de Cemil İpekçi Tasarım Merkezi'ni açmıştık, orada gerçekleştirdiğimiz faaliyetler ve en son yaptığımız defile Mardin’e turizm olarak geri döndü. Kula’da da bunu yapmaya büyük bir potansiyel var'' diye konuştu.

Başkan Tosun; “Kulamız Turizmle Marka Bir Şehir Olacak”

Kulamızın tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için çalışıyoruz. Tarihi Kula Evleri’nin restorasyonu, Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi çevre ve meydan düzenleme çalışmaları, sokak sağlıklaştırmaları gibi çalışmalarla tarihimize sahip çıkıyor, turizme fayda sağlıyoruz. Bunları yaparken hedefimiz, Kula’yı turizmde marka şehir yapmak. Bu hedefe ulaşmak için elbette tanıtıma ihtiyaç var, dolayısıyla ilçemizi ziyaret eden ünlü Modacı Cemil İpekçi ile görüşüp üzerine konuştuğumuz projelerimiz olacak” dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"