Uluslararası Dijital Koruma Konferansı'nda bu yıl ilk defa Türkiye de temsil edilecek

IPRES 2021 ULUSLARARASI DİJİTAL KORUMA KONFERANSI’NDA, TÜRKİYE’Yİ BU YIL SAKIP SABANCI MÜZESİ TEMSİL EDECEK...

Uluslararası Dijital Koruma Konferansı'nda bu yıl ilk defa Türkiye de temsil edilecek
20 Ekim 2021 - 16:32
Çin’in başkenti Pekin’de 19-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek iPRES2021 17. Uluslararası Dijital Koruma Konferansı’nda bu yıl ilk defa Türkiye de temsil edilecek. Konferansta Sakıp Sabancı Müzesi Türkiye’den katılan tek kurum olarak yer alacak.
 
Aralarında Amerika, Almanya, İngiltere, Hollanda gibi ülkelerin yer aldığı ve alanının uzmanlarının katıldığı konferans,  Zenginleştirilmiş Dijital Ekosistem İçin Dijital Korumayı Güçlendirme konusuna odaklanacak. İlk defa Türkiye’nin de konuşmacı olarak yer alacağı konferansta Sakıp Sabancı Müzesi digitalSSM Araştırma Yöneticisi Osman Serhat Karaman “Sürükleyici Medyayı Korumak”  (Preserving Immersive Media) başlıklı bir sunum gerçekleştirecek. 
 
Osman Serhat Karaman konuşmasında; sanal, artırılmış veya karma gerçeklik teknolojileriyle üretilmiş yeni medya sanat eserlerinin gelecekte de sergilenebilir ve izlenebilir olmalarını sağlamak için sanat kurumlarının oluşturması gereken stratejilere değinecek.  Sürekli değişen teknolojiler ve buna bağlı olarak ortaya çıkan teknolojik çürümeye ve teknolojiye bağlı yaşayan yeni medya sanat eserlerinin gelecekte nasıl hayatta kalabileceklerine dikkat çekecek Karaman, dijital korumanın başarısının kurumlararası işbirliği ve bilgi paylaşımıyla mümkün olacağını, SSM’in iş birliği yaptığı dünyanın en önemli dijital koruma programlarını yürüten Tate ve ZKM ile yapılan ortak çalışmalar kapsamında ele alacak.
 
Türkiye’de ilk defa digitalSSM tarafından hayata geçirilen ve dijital sanatın korunmasını odağına alan  “Teknolojik Sanat Eserlerinin Korunması Projesi”,  2019’dan itibaren önde gelen uluslarası kültür sanat kurumlarıyla birlikte ortak çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu anlamda uluslararası öncü bir araştırma platformu olan digitalSSM; Sabancı Üniversitesi işbirliğiyle dijital kültürün korunması, ağ bilimi, yapay zeka ve blockchain teknolojisi üzerine sanat temelli araştırma projeleri geliştiriyor ve yürütüyor. 
 
17. Uluslararası Dijital Koruma Konferansı 22 Ekim tarihine kadar çevrimiçi olarak https://zoom.ipres2021.ac.cn/ linkinden takip edilebilecek. 
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...