Ülkelerin iş gücü istatistikleri belli oldu

ÜLKELERİN İŞ GÜCÜ İSTATİSTİKLERİ BELLİ OLDU

Ülkelerin iş gücü istatistikleri belli oldu
11 Temmuz 2019 - 16:06

Ülkelerin iş gücü istatistikleri belli olurken, Türkiye’nin 31,3 milyonluk iş gücüyle 20’nci sırada olduğu görüldü. İş gücü en yüksek olan ülkenin ise 806,7 milyon ile Çin’in olduğu kaydedildi.

Medya takibinin öncü kurumu Ajans Press, iş gücü istatistiklerini konu alan raporu inceledi. Ajans Press’in CIA verilerinden ve medya yansımalarında derlediği bilgilere göre,Türkiye’deki işgücü 31,3 milyon olurken, dünya ülkeleri arasından 20’nci sıraya yerleştiği görüldü. Listenin başına da 1,3 milyar nüfuslu Çin yerleşirken, buradaki iş gücü oranlarının 806,7 milyon olduğu kaydedildi. İkinci sırada yer alan ülke ise 521,9 milyonluk iş gücü ile 1,2 milyar nüfusa sahip Hindistan oldu. Avrupa Birliği ülkelerinde ise iş gücünün 238,9 milyon olduğu belirlendi. Araştırmada 233 ülke yer alırken, Pitcairn Adalarının 15 kişilik iş gücüyle listenin son sırasında olduğu gözlendi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun yayınladığı son istatistiklere göre de 80 milyon nüfusa sahip ülkemizin yüzde 45,4’ü istihdam, yüzde 52,9’u da iş gücüne katılım oranına sahip iken, işsizlik oranının yüzde 14,1 olduğu saptandı.

ITS Medya ve Ajans Press’in gerçekleştirdiği medya araştırmasında, konu ile ilgili yazılı basına yansıyan haber adetleri de belli oldu. 2018 yılından bugüne iş gücü ile alakalı 26 bin 602 haber yansıması tespit edilirken, işsizliğin 75 bin 475 başlıkla ön planda olduğu görüldü.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"