Türkiye'nin tek balata üreticisi Beşer, 15 markasıyla büyümeye devam ediyor

İzmir’de 1969’da kurulan Beşer Balatacılık A.Ş., günümüzde 700 çalışanı, yıllık 8 bin ton fren ve 3.5 milyon takım disk balata imalat kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük balata imalatçısı konumunda.

Türkiye'nin tek balata üreticisi Beşer, 15 markasıyla büyümeye devam ediyor
06 Şubat 2023 - 09:50

İzmir’de 1969’da kurulan Beşer Balatacılık A.Ş., günümüzde 700 çalışanı, yıllık 8 bin ton fren ve 3.5 milyon takım disk balata imalat kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük balata imalatçısı konumunda. Gelişmiş makine parkıyla bin 100 çeşit disk balata ve bin 500 çeşit kampana fren balata imalatıyla çeşitli sektörlerden birçok müşterisinin beklentilerini en iyi şekilde yerine getirmek için var gücüyle çalışan firma, tescilli 15 markasıyla 70’den fazla ülkeye ihracat yapıyor. Beşer Balata Fabrika Müdürü Sabahattin Beşer, firmanın dünü, bugünü ve geleceğini anlattı.

Yurt içi ve yurt dışında ekibiyle birlikte hizmet verdikleri bütün ürün gruplarında müşteri memnuniyeti ve Pazar payını artırmak için hız kesmeden çalıştıklarını belirten Sabahattin Beşer, 60 yıllık tecrübemizi ve kıdemli ekibimizi arkamıza alarak, yüzlerce kişiye istihdam sağlayıp yüzde 100 yerli üretim yapan Beşer’in bir parçası olmanın haklı gururunu taşımaktayım. Ülkemizin milli değeri olarak sayılan Beşer, her geçen gün büyüyen ekibi, hız kesmeden devam yatırım stratejisi ve çağımızın gerekliliklerine uygun teknoloji ve donanımlarla balata sektöründe binlerce referansla müşterilerini memnun etmek adına var gücüyle çalışıyor” dedi.
 
Firmanın 1969 yılında merhum Sabahattin Beşer’in başkanlığında İzmir 1. Sanayi Sitesi’nde otomotiv yan sanayi sürtünme malzemeleri dalında fren ve debriyaj balatalarının üretimiyle çalışmalara başladığını hatırlatan Beşer, 1974’te Bornova’daki yeni modern fabrikasına taşındığını, yıllar içinde gelişimini devam ettirerek bir grup şirketine dönüştüğünü söyledi. Bugün bünyesinde Beşer Balatacılık A.Ş., Beşer Sürtünme A.Ş. ve Beşer Uluslararası A.Ş.’yi barındıran Beşer Holding A.Ş.; Türkiye pazarında sektörünün tartışmasız lideri pozisyonunda. Ayrıca uluslararası pazarlarda dünya devleriyle de rekabet edebilir durumda.
 
Bugün için 70’ten fazla ülkeye yapılan ihracatla Türkiye ekonomisine, 700’ün üzerinde çalışan personelle de istihdama katkı vermeye devam ettiklerini dile getiren Sabahattin Beşer şu sözlerle devam etti; “Beşer ana markamızın dışında tescilli 15 markamızla Türkiye ve yurtdışı after market pazarlarında hizmet veriyoruz. Yurt içi ve yurt dışı orijinal ekipman markalarına da üretim yapıyoruz. Kendi balata kalıplarını ve kendi balata sacını üreten tek fabrika olmamız nedeniyle müşterilerimize hızlı dönüşlerle, müşteri sipariş/karşılama oranımız yüzde 98 dolayında. Global, inovatif ve ileriyi düşünen bir firma olmakla birlikte müşterilerimizin yerel ve bireysel ihtiyaçlarına da cevap verebiliyoruz. Yurt dışı çeşitli araç markalarına ve yurt içindeki bütün araç markalarına üretim yapıyoruz. Türkiye’de üretilen araçların balata referans sayısında en çok üretim yapan tek şirketiz. Otomotiv sektöründe disk balata (binek+ağır vasıta), kampana balata, debriyaj balata, pabuçlu balata ve rulo balata olarak bilinen balata çeşitlerinin tamamını üreten Türkiye’deki tek lider üreticiyiz. ECE R90 olarak bilinen BM-AEK R-90, taşıtlar için kullanılan fren balatalarını test ederek sertifikalandıran bir ECE yönetmeliği. Bu yönetmelikleri uygulamak, AB üyesi ülkeler ve ECE’yi benimseyen diğer tüm ülkelerde zorunlu. ECE R90 kapsamında performans, malzeme, hız duyarlılık testleri, kayma/kesme kuvveti gibi konularda analizler yapılır. Sertifikanın alınabilmesi için testlerden geçen balatanın ECE R90 sertifikasına sahip fren balatasının, orjinal fren balatasının ± yüzde 15 performansına eşit olduğu varsayılır. Beşer Balatacılık A.Ş. de üretilen ürünlerin hepsinde yurt dışı akreditasyon firmalarından alınmış R90 belgeleri mevcut. Bu güç ve yetkinlik sayesinde Beşer Balata kendi sektöründe global bir üretici. Tüm iş süreçlerimizde ve ilişkilerimizde doğruluk ve dürüstlük öncelikli değerlerimiz.”
 
Sabahattin Beşer Kimdir?
 
1997’de İzmir’de doğdum. Öğrenim hayatımın ilk 12 yılını İzmir’de geçirdiğim süre zarfında otomotiv sektörünün farklı alanlarında iş deneyimi edinme fırsatım oldu. Aynı zamanda yurtdışı tecrübeleriyle yabancı dilimi geliştirdim. Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olarak lisans eğitimimi tamamladım. Üniversite hayatım boyunca farklı kurumsal firmalarda staj yaparak, firmamızın üyesi olduğu OSS Derneği’nin etkinliklerine katılım sağlayarak ve aynı zamanda Beşer’in katılım gösterdiği bütün fuarlarda görev alarak kendimi geliştirme fırsatı buldum. Üniversite sonrasında dünyanın en büyük akü üreticilerinden Clarios’un Türkiye üretim tesisinde çalışma fırsatım oldu. Ardından Ege Serbest Bölgesi’nde yer alan ‘Beşer Uluslararası’ isimli şirketimizde fabrika müdür yardımcısı olarak üretim ve ihracat ayaklarının koordineli bir şekilde çalışmasını sağlayarak kariyerimdeki yöneticilik tecrübesinin ilk ve en önemli adımını atmış bulundum.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri Hariç 473 Milyon TL"
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri...