"Türkiye'nin Mühendis Kızları" projesine başvurular 10 Ekim'de sona erecek

​​​​​​​Kadınların mühendislik alanında daha fazla yer alması ve erkek egemen sektörlerde de eşit koşullarda temsilini hedefleyen “Türkiye’nin Mühendis Kızları (TMK)” projesinin kapsamı, SOCAR Türkiye’nin katkılarıyla bu yıl daha da genişledi.

"Türkiye'nin Mühendis Kızları" projesine başvurular 10 Ekim'de sona erecek
30 Eylül 2021 - 10:51

Türkiye’nin Mühendis Kızları” projesinin kapsamı SOCAR Türkiye’nin katkılarıyla genişliyor

Kadınların mühendislik alanında daha fazla yer almasını amaçlayan ve SOCAR Türkiye’nin katkılarıyla kapsamı bu yıl daha da genişleyen “Türkiye’nin Mühendis Kızları” projesine başvurular 10 Ekim’de sona erecek. Farklı mühendislik dallarından öğrencilerin kabul edildiği projeye, SOCAR Türkiye’nin sağladığı desteklerle bu yıl kimya mühendisliği öğrencileri de başvurabiliyor.

Kadınların mühendislik alanında daha fazla yer alması ve erkek egemen sektörlerde de eşit koşullarda temsilini hedefleyen “Türkiye’nin Mühendis Kızları (TMK)” projesinin kapsamı, SOCAR Türkiye’nin katkılarıyla bu yıl daha da genişledi. Üniversitelerin bilgisayar, çevre, elektrik-elektronik, endüstri, inşaat ve makine mühendisliği bölümlerinde okuyan öğrencilerin kabul edildiği projeye, SOCAR Türkiye’nin sağladığı desteklerle bu sene kimya mühendisliği eğitimi alan öğrenciler de başvurabiliyor. SOCAR Türkiye’nin sunduğu imkânlarla öğrenci katılımı daha da artacak olan proje, yüz yüze eğitime başlanan yeni akademik yılda, etki alanını daha da büyüterek sürdürecek. 
 
Mühendislik fakültelerinin ilgili bölümlerinde 1,2 ve 3. sınıflarda okuyan kız öğrencilerin yararlanabildiği projeye başvurular ise 10 Ekim’de sona eriyor. E-Bursum portalı üzerinden kayıtların sürdüğü proje hakkında detaylı bilgi için TMK web sitesi ve sosyal medya hesapları da ziyaret edilebiliyor. 
  

ONLINE EĞİTİMLER, MENTORLUK VE STAJ OLANAKLARIYLA ÇOK YÖNLÜ DESTEK

 Limak Vakfı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı paydaşlığında 2015 yılında bu yana yürütülen projenin kapsamı, SOCAR Türkiye’nin kimya mühendisliği eğitimine sağlayacağı katkılarla daha da genişledi. Geleceğin kadın mühendislerine burs desteği yanında kişisel ve mesleki gelişim programları da sunulan projede SOCAR Türkiye, burs imkânından yararlanacak öğrencilere online eğitimler, mentorluk ve staj olanaklarıyla çok yönlü destek verecek.

 “GÜÇLÜ TOPLUMLAR ENERJİSİNİ KADINLARDAN ALIYOR”

 “Türkiye’nin Mühendis Kızları” projesine katılımlarını değerlendiren SOCAR Türkiye İletişim ve Kamu İlişkileri Başkanı Mikayil Yusifov, “Cinsiyet eşitliğinin önündeki bariyerlerin kalkması, kadınların sosyal yaşamın her alanında daha görünür olmaları toplumlar için büyük bir kazançtır. SOCAR Türkiye olarak güçlü toplumlar yaratmada kadınların rolünü biliyor ve sosyal yaşamda kadının temsiliyetini artırmanın önemine yürekten inanıyoruz. Hassasiyetle sahiplendiğimiz bir alan olan bu konuda, bu yılın başında BM Küresel İlkeler Sözleşmesi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi ortaklığında oluşturulan Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri'ne (WEP) imza atmıştık. BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları arasında yer alan ‘Nitelikli Eğitim’ ve ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ hedefleri doğrultusunda kadının toplumda ve iş hayatında güçlendirilmesine yönelik çalışmalarımız ve sivil topluma desteklerimizi sürdürüyoruz. Geleceğin nitelikli mühendislerinin yetişeceği “Türkiye’nin Mühendis Kızları” projesinde yer alarak bu konudaki duyarlılığımızı bir kez daha göstermiş olduk. Gururla yer aldığımız bu anlamlı projenin, toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik farkındalığa büyük bir katkı yaptığına inanıyorum.” şeklinde konuştu.  

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"