Türk Sinemasının Efsane İsmi Şifayı Dünyagöz'de Buldu!

Türk sinemasının efsane yönetmen ve yapımcılarından Aram Gülyüz, geçtiğimiz günlerde Dünyagöz Altunizade’de gerçekleştirilen başarılı operasyon ile kataraktından kurtuldu...

Türk Sinemasının Efsane İsmi Şifayı Dünyagöz'de Buldu!
05 Haziran 2018 - 18:42

Ayşecik film serisinden 90’lı yılların sevilen dizisi Yasemince’ye kadar 200’e yakın sinema filmi ve dizinin yönetmenliğini üstlenmiş, Türk sinema tarihinin yıkılmaz çınarlarından Aram Gülyüz, Dünyagöz Altunizade’de gerçekleştirilen başarılı katarakt ameliyatıyla gözlüklerinden de kurtuldu. Gülyüz’ün ameliyat öncesi uzak ve yakını eskisi gibi net göremediğini belirten Doç. Dr. Levent Akçay, “Aram Gülyüz gibi Türk sinemasının usta bir isminin, dünyayı yeniden görebilmesini sağlayabilmenin haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Türk sinemasının efsane yönetmen ve yapımcılarından Aram Gülyüz, geçtiğimiz günlerde Dünyagöz Altunizade’de gerçekleştirilen başarılı operasyon ile kataraktından kurtuldu. Gülyüz’e uygulanan trifokal mercek ameliyatı hakkında bilgiler paylaşan Doç. Dr. Akçay, “Sayın Gülyüz, Türk sinemasının önde gelen isimlerinden bir tanesi. Kendisinin bizi tercih etmesinden dolayı büyük onur duyduk. Gülyüz’ün görme seviyeleri, ilerleyen katarakt sebebiyle %30’lara kadar gerilemişti. Kendisine uyguladığımız operasyonda, gözünün içerisinde bulunan ve saydamlığını yitirmiş kataraktlı merceği aldık. Yerine yerleştirilen trifokal mercek sayesinde, yakın, orta ve uzak mesafedeki görüşündeki her türlü problemi ortadan kaldırdık. Her türlü mesafede muhteşem bir görüş tecrübesi sunan trifokal mercekler sayesinde artık Aram hocamız, katarakt, hipermetrop ve presbiyopiden sonsuza dek kurtuldu” dedi.

Gözlüklerden kurtulacağımı bilmiyordum

Geçirdiği operasyonun ardından artık hem uzağı hem de yakını gözlüksüz bir şekilde görebildiğini belirten Aram Gülyüz, “Bugüne kadar Sadri Alışık ve Öztürk Serengil gibi pek çok değerli sanatçı ile 200 civarında filme imzamı attım. Harika günlerdi. Ancak son dönemlerde görme kapasitemde, yaşa da bağlı olarak azalma gerçekleşti. Etrafımda bir araştırma yaptım ve tedavi için Doç. Dr. Levent Akçay’ı önerdiler. Muayenem sırasında, gözlerimde kataraktım olduğu ortaya çıktı. Kataraktın tek tedavisinin ameliyat olduğunu biliyordum fakat yakın gözlüğü takacağımı düşünüyordum. Ancak trifokal mercek denen çok odaklı mercekler sayesinde, yakın gözlüğüne dahi ihtiyacım olmayacağını muayenemde öğrendim. Operasyon çok başarılı geçti ve şu anda kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum. Yıllarca kamera arkasında odak ayarladık, şimdi ise bizim gözümüzün odağını ayarlayarak dünyayı görmemizi sağladılar” şeklinde konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"