Turizm diplomasisinde lider ülke Türkiye

Uluslararası toplumlar için turizmin önemini vurgulamak ve farkındalık yaratmak amacıyla her yıl dünyada 27 Eylül  “Dünya Turizm Günü” olarak kutlanıyor.

Turizm diplomasisinde lider ülke Türkiye
27 Eylül 2021 - 15:27

İZMİR(Ege Ajans)- Uluslararası toplumlar için turizmin önemini vurgulamak ve farkındalık yaratmak amacıyla her yıl dünyada 27 Eylül  “Dünya Turizm Günü” olarak kutlanıyor. Ege Üniversitesi bünyesinde Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Turizm Fakültesi ile İzmir’in ve bölgenin sektördeki potansiyelini ortaya çıkarma çalışmaları hız kazanırken, turizm alanına da nitelikli ve donanımlı mezunlar yetiştiriliyor.

 Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Bilgehan Gültekin,  27 Eylül Dünya Turizm Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada, Türkiye’nin, turizm diplomasisinde liderlik potansiyeli en güçlü ülke olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, uluslararası anlaşmazlıkların çözümünde ve kültürlerarası iletişimde,  barış diplomasisine en güçlü destek sunan alanlardan birinin de turizm diplomasisi olduğunu belirterek, turizm hedeflerinin bu yönde desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, deniz, kum, güneş ile özdeşleşen yaz turizminin dışında, alternatif turizm türlerinin geliştirilmesinin, Türkiye’nin 2023 turizm hedeflerini gerçekleştirmesi adına önemli olduğunu belirtti. Gastronomi turizmi, kültür ve inanç turizmi, spor turizmi, sağlık turizmi ile turizm diplomasisi kanallarının genişletilmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Gültekin,  “Her şey dahil” anlayışından “ Herkes ve her alternatif dahil” anlayışına geçilmesi ve turizm türlerinin çeşitlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, Türkiye’nin dünyada en çok turist çeken 6’ncı ülke olmasına rağmen, ekonomiye katkı açısından aynı sıralamada olmadığı ve bunun için de alternatif turizm etkinliklerinin geliştirildiği turizm diplomasisi modeline ağırlık verilmesi gerektiğini vurguladı. ‘2023 Lider Ülke Türkiye’ hedefine turizm kanalıyla da önemli katkılar yapılabileceğini kaydeden Gültekin, Türkiye’nin turizm diplomasi liderliğinde en güçlü donanına sahip ülke olduğunu söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"