Tunç Soyer: Bütün İzmir'i kucaklamaya devam edeceğiz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ramazan Bayramı öncesi Meclis toplantı salonunda personelle buluştu.

Tunç Soyer: Bütün İzmir'i kucaklamaya devam edeceğiz
19 Nisan 2023 - 23:29

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye personelinin Ramazan Bayramı’nı kutladı. Meclis Salonu’nda çalışma arkadaşları ile bir araya gelen Başkan Tunç Soyer, iktidar belediyesi olduklarında bütün İzmir’i kucaklamaya devam edeceklerini belirterek “Değişimlerin öncüsü olan bu şehir, bunu da başaracak. Sizler başaracaksınız. Bana da bunun gururunu yaşamak düşecek” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ramazan Bayramı öncesi Meclis toplantı salonunda personelle buluştu. Başkan Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı ile bürokratlar ve çalışanların katıldığı törende personelin bayramını kutladı.

Başkan Tunç Soyer, “Görevimin dördüncü senesi dolarken emin olun ki bu kurumda çalışıyor olmaktan, sizlerle beraber olmaktan, böyle büyük bir sorumluluğu üstlenmekten çok gurur duyuyorum. Çünkü İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ürettiği hizmetlerin kalitesinin, yaptıklarının, çalışmalarının hakikaten çok farklı olduğunu görüyorum” diyerek sözlerine başladı.


“Hepinize minnettarım”

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin farklılığına dikkat çeken Başkan Soyer, “Dün sabah sahur için Hilton'da konuk ettiğimiz depremzedelerle bir araya geldik. Ettikleri hayır duasının, söyledikleri güzel sözlerin önemi çok. Oradaki arkadaşlarımız kendi ailelerine hizmet ediyormuş gibi çalıştıklarını söylediklerinde bana da bunun gururunu yaşamak kaldı. O kadar gurur duydum, o kadar mutlu oldum ki... 4 yılda beni değiştirdiniz. Bu sürede size olan inancım, size olan güvenim, size olan takdirim tarif edemeyeceğim kadar büyüdü. Hepinize minnettarım, çok teşekkür ediyorum. İzmir'e sahip çıkma duygusu ile çalışıyorsunuz. Kimse 'Ekmek paramı kazanırım, gerisi benim derdim değil' demiyor. Yaşadığımız kente, yaptığımız işe herkesin saygı duyduğunu düşünüyorum” diye konuştu.


Demokrasinin önemine değindi

Demokrasinin sadece 5 yılda bir sandığa gitmekten ibaret olmadığını da vurgulayan Soyer, şunları söyledi: “Demokrasi şeffaflık, hesap verebilirlik, hukukun üstünlüğü, adalet, bağımsızlık, eşitlik demektir. Demokrasinin altına bütün bu erdemleri koyabilirsiniz. Öyle olduğu için halktan yana bir iktidarın gerçekten ürettiği, o ülkenin ve toplumun ürettiği değerlerin de adil paylaşımın önü açılacak. Demokrasisiz kalkınma mümkün. Ama demokrasisiz kalkınan ülkelerde, o ülkenin üreteceği refah sadece bir zümrenin ekmeğini büyütür. Geri kalanda yoksulluk oluşur. Aynı bizde olduğu gibi. Bu bir kader değil.”

“Çok kaybımız var”
Bu hikayenin 14 Mayıs’taki demokratik devrimle farklı bir şekilde seyredeceğini vurgulayan Başkan Soyer, “Bu ülkenin ürettiği kaynaklar hem zenginleştirilecek hem de onun adil paylaştırılması sağlanacak. Bunu yaşayacağımız için çok heyecanlıyım. 63 yaşında bir insanım. İlk defa halkın iktidarına bu kadar yakın olduğumuzu hissediyorum ve içim içime sığmıyor. Bunu yaşayacağız. Çok az kaldı. O kadar çok kaybımız var ki… Bu mücadele ile yitip gidenler var. Sebahattin Ali’lerden Deniz Gezmiş’lere, Gezi’deki genç çocuklara... Mustafa Kemal Atatürk’ten başlayarak yitirdiğimiz tüm adalet sevdalılarına, vicdan sahiplerine, bunun için hayatını kaybeden tüm kahramanlara borcumuz var. Ama bir de çocuklarımıza, torunlarımıza borcumuz var. Bu topraklarda neden onlar huzur içerisinde yaşamasınlar” diye konuştu.

“Öncülük İzmir’e düşecek”
Soyer, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “İktidar belediyesi olduğumuzda bu hikaye değişecek. Asla bugünkü iktidar belediyesi gibi olmayacağız. Ayrımcılık yapan, kutuplaştırmaya hizmet eden, kendine oy vermeyeni dışlayan… Bunlar bizde olmayacak. Biz iktidar belediyesi olacağız ve bütün İzmir’i kucaklamaya devam edeceğiz. İktidarın belediyesi olmakla, iktidar belediyesi olmak arasındaki farkı herkes görecek. Burada da öncülük İzmir’e düşecek. Bunu bizim kadar becerebilecek hiçbir belediye yok. Değişimlerin öncüsü olan bu şehir, bunu da başaracak. Sizler başaracaksınız. Bana da bunun gururunu yaşamak düşecek.”

Konuşmanın ardından bayramlaşma töreni yapıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...